Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 січня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/01/23/starshoklasniki-dobrovelichkivschini-shukali-sebe-u-profesiinomu-sviti-foto-.htm
новини, 23 січня 2019

Старшокласники Добровеличківщини «шукали себе» у професійному світі (ФОТО)


Днями фахівці Добровеличківської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості провели виїзний профорієнтаційний захід для старшокласників Помічнянської ЗОШ I-III ступенів №2 Помічнянської об'єднаної територіальної громади. Загалом у заході узяли участь 16 учнів.


Серед заходів, що проводилися у рамках виїзної акції, найзахопливішою для школярів виявилася профорієнтаційна інтелектуально-розважальна гра у форматі дуель-шоу «Хто зверху?». 


Учні розділились на дві команди, які змагалися і демонстрували свої знання, інтуїцію, логіку, наполегливість та кмітливість у сфері професій. Однак, за підсумками журі команди набрали однакову кількість балів і перемогла дружба.


Як повідомила Ольга Гинькут, провідний фахівець з профорієнтації сектору активної підтримки безробітних Добровеличківської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, під час конкурсів учні дізнались багато цікавого про нові професії, які існують в світі, сучасні тенденції на ринку праці та основні передумови успішної кар’єри. Також школярі ознайомились з описами обраних професій та їх попитом на регіональному ринку праці. Охочі школярі пройшли профдіагностичне тестування, у ході якого визначили свої професійні інтереси, нахили та здібності. Старшокласники активно брали участь у конкурсах «Крокодил», «Збери літери», «Склади пазли», «Хто я?» та «Чий інструмент?».


Зі слів педагогічних працівників, така форма проведенняпрофорієнтаційноїроботи з дітьми, є дуже ефективною, адже гра, в першу чергу, активізує пізнавальну діяльність учнів, сприяє розвитку їхніх професійних інтересів, нахилівта здібностей. Школяріусвідомлюють сильні та слабкі сторони своєї особистості, що обов'язково вплине на вибір ними професійного майбутнього та долі. Недарма народна мудрість говорить: «Для того, щоб бути щасливим рік, треба закохатись, а щоб бути щасливим все життя – знайти собі справу до душі».


Тож нехай кожна дитина мріє, навчається та визначає важливе для себе питання – «Ким бути?».


   



822Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: