Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 січня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/01/23/na-kirovogradschini-zlisnih-neplatnikiv-ogoloshujut-u-rozshuk-i-obmezhujut-u-pravah.htm
новини, 23 січня 2019

На Кіровоградщині злісних неплатників оголошують у розшук і обмежують у правах


У 2018 році на Кіровоградщині оголосили в розшук 604 безвідповідальних батьків. 


Про це повідомив керівник обласної юстиції Вадим Гуцул, сьогодні, 23 січня, під час звітної прес-конференції. 


За його словами, до суду подаються подання про оголошення злісних неплатників у розшук у тих випадках, коли боржники тривалий час не надають фінансової підтримки своїм дітям, не мають офіційної зарплати, не володіють жодним майном і переховуються від державних виконавців. 


«Труднощі під час стягнення боргів із аліментів виникають тоді, коли неплатники перебувають в місцях позбавлення волі або ж ведуть аморальний спосіб життя. Останніх, до речі, налічуємо на Кіровоградщині понад п’ять тисяч. Однак, і їх намагаємося притягнути до відповідальності. Йдеться про складання протоколів про вчинення боржниками адмінправопорушень. Так, завдяки цьому суспільно корисні роботи вже відпрацювали 44 особи. Серед них були й чоловіки, й жінки. Зароблені кошти в сумі 94 700 грн перерахували на користь їх дітей», – пояснив Вадим Гуцул. 


Нагадаємо: Кіровоградщина стала лідером серед регіонів зі стягнення аліментів за всіма критеріями. Про це заявила заступниця Міністра юстиції з питань державної виконавчої служби Світлана Глущенко під час робочого візиту в Кропивницький наприкінці грудня. 


Так, у 2018 році державні виконавці стягнули понад 126 млнгрн аліментів, що вдвічі більше, ніж у 2017 році. Завдяки цьому кошти отримали 15 884 дітей з області. Частково це вдалося зробити завдяки новаціям пакетів законів #ЧужихДітейНеБуває. Зокрема з моменту їх прийняття 4 424 боржники втратили право перетинати кордон України з будь-якою метою. 


Ще 4 462 не мають законних підстав керувати автівками, а 4 460 осіб втратили можливість полювати й користуватися зброєю. Крім того, нещодавно злісні боржники стали змушені ще й сплачувати штрафи за ухилення від своїх батьківських обов’язків. Так, буквально за кілька місяців неплатники спустошили свої гаманці на загальну суму в розмірі 700 тис грн. Ці кошти також були спрямовані на фінансове утримання їх дітей.


922Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: