Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 січня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/01/11/u-novoukraintsi-vidkrili-suchasnii-ditjachii-sadok-zernjatko-.htm
новини, 11 січня 2019

У Новоукраїнці відкрили сучасний дитячий садок "Зернятко"



З 10 січня понад сто дітей міста Новоукраїнка мають змогу відвідувати капітально реконструйований і оновлений заклад дошкільної освіти "Зернятко". На святі з нагоди відкриття дитсадка побував голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко - повідомляє сайт Кіровоградської ОДА.


Приміщення колишнього дитсадка не експлуатувалося 18 років. Ініціаторами реконструкції закладу виступили Новоукраїнська міська рада та обласна державна адміністрація. Будівельні роботи розпочали у 2017 році за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та співфінансування з місцевого бюджету. Генеральний підрядник – ТОВ "Кіровоградтрансгазбуд".


Реконструкцію завершено в грудні 2018 року. За цей час будівельники виконали значний обсяг робіт: замінено вікна, двері, зовнішні та внутрішніх інженерні мережі, виконано влаштування покрівлі, утеплення фасаду та внутрішні ремонтні роботи. У дитсадку також побудовано нову твердопаливну котельню, змонтовано дизельну, яка дає змогу забезпечувати автономне електропостачання, та упорядковано територію – облаштовано дитячі майданчики та навіси. Усього на реалізацію проекту витратили понад 20 мільйонів гривень ДФРР та місцевого бюджету.


Сьогодні "Зернятко" - сучасний укомплектований заклад, розрахований на 110 дітей віком від 2 до 7 років, які будуть навчатися та виховуватися у шести групах. Відкриття дитсадка дало змогу вирішити відразу кілька проблем: охопити дошкільної освітою дітей густонаселеного мікрорайону колишнього цукрового заводу (раніше батьки були змушені возити їх в заклади центральної частини міста) та практично ліквідувати черги до дитсадків у Новоукраїнці. До того ж, відкриття закладу дало змогу створити 40 нових робочих місць. На сьогодні дитсадок повністю укомплектовано персоналом.


Під час відвідин закладу Сергій Кузьменко побував у групах, де оглянув ігрові кімнати, спальні, роздягальні та ознайомився з якістю виконаних робіт, а також оглянув оснащення та умови, створені для роботи персоналу у харчоблоці. "Тут надзвичайно красиво, затишно і по-домашньому, – зазначив голова обласної державної адміністрації. – Реалізовано дуже серйозний проект. Гарні групи з новими меблями, сучасне обладнання харчоблоку, прекрасне подвір'я з ігровими майданчиками. Дитсадок відповідає найвищим стандартам".


Вітаючи дітей та їхніх батьків з відкриттям садка під час театралізованого свята, Сергій Кузьменко подякував усім, хто працював над реалізацією цього масштабного проекту. Зокрема, він підкреслив, що завдяки реформі децентралізації в громади з'явилися повноваження та фінансові можливості будувати і відкривати нові заклади, і відповідно, робити життя людей комфортнішим. Разом з головою Новоукраїнської ОТГ Олександром Корінним голова облдержадміністрації вручив дітям солодкі подарунки.


"Позиція влади залишається незмінною: ми маємо найближчим часом поставити крапку у вирішенні такої проблеми, як черги до дитсадків. Тому ми продовжуємо в області за різними програмами ремонтувати і будувати заклади для дошкільнят", – підкреслив Сергій Кузьменко. Він наголосив, що у 2018 році було відкрито понад 360 нових місць у закладах дошкільної освіти області, зокрема відреконструйований дитсадок в селі Лебедине Устинівського району. У 2019 році заплановано відкриття побудованого з фундаменту дитсадка в Голованівську, а також реконструйованого закладу в Новопразькій ОТГ Олександрійського району.



                  

2219Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: