Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 9 січня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/01/09/u-kropivnitskomu-vidkrito-vistavku-na-zlami-epoh-.htm
новини, 9 січня 2019

У Кропивницькому відкрито виставку «На зламі епох»


Відсьогодні, 9 січня, в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрито виставку «На зламі епох» присвячену 105-річчю від дня народження художника Миколи Бондаренка. Виставка є своєрідною ілюстрацією життєвого та мистецького шляху художника. 


«Не знаю, чи можна назвати Миколу Бондаренка нашим земляком. Адже сам він з Луганщини, проте з 1946 року мешкав  у нашому місті. Його біографія є багатогранною: він народився під час Першої світової війни, пройшов Голодомор,  Другу світову та все ж дочекався незалежності України», - розповіла журналісту сайту «Кіровоград24» Анна Недлінська - науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи обласного художнього музею.


Постать митця є цікавою тис, що його творчість є відзеркаленням важливих історичних подій. На виставці представлено пейзажі степової України «Вечоріє», «Тополі», «Зарослий ставок в Онуфрієвському заповіднику» тощо. Особливе місце в експозиції займають роботи із зображенням рідних митця.


Напередодні наше місто відзначало День визволення від нацистських загарбників. Картина «Визволення міста Кіровограда» (1954) розповідає, як це було. 


Також у музеї представлено фронтовий щоденник Миколи Бондаренка.


Відвідати виставку можна за адресою: м. Кропивницький, вулиця Велика Перспективна 60, телефон для довідки: (0522) 22-36-98.



                      

1255Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: