Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 грудня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/12/27/opora-zvinuvatila-gubernatora-i-goliv-rda-u-vikoristanni-adminresursu.htm
новини, 27 грудня 2018

ОПОРА звинуватила губернатора і голів РДА у використанні адмінресурсу


Сьогодні, 27 грудня, у приміщенні Прес-клубу міста Кропивницького відбулася прес-конференція на тему: «Дочасний старт виборчої кампанії на Кіровоградщині». Громадянська мережа ОПОРА до початку офіційного старту чергових виборів Президента України оцінює підготовчий процес та фіксує прояви та особливості дочасних передвиборчих кампаній потенційних кандидатів - повідомляє "Кіровоград24".

Представники ОПОРИ розповіли про те, що протягом чотирьох місяців Кіровоградщину відвідали  10 потенційних кандидатів у Президенти: Петро Порошенко, Олександр Шевченко, Валентин Наливайченко, Арсеній Яценюк, Роман Безсмертний, Андрій Садовий, Дмитро Добродомов, Сергій Тарута, Олег Ляшко та Анатолій Гриценко.


«Восени та у грудні найбільш активними за різними показниками були Петро Порошенко, Сергій Тарута, Олег Ляшко та Андрій Садовий. У вигляді агітації вони використовували друковані ЗМІ та зовнішню рекламу», - зазначила координаторка спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області Зоя Лебідь.


Також дослідження виявили, що Президент України використовує адмінресурс, покладаючи відповідальність на голів РДА та очільника Кіровоградської області.


Окрім того, відтепер на теренах Кіровоградської  області працюватиме громадський омбудсмен з виборчих прав.


«Моя робота полягає у тому, щоб забезпечити недоторканість прав громадян. Також я надаватиму за необхідності юридичну підтримку. Омбудсмени працюватимуть у кожній області України», - розповів Євген Гурницький, громадський омбудсмен з виборчих прав у Кіровоградські області.


Також він зазначив, що кримінальної відповідальності за дочасний старт виборчої кампанії на сьогоднішній день не передбачено.


2927Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: