Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 грудня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/12/13/u-bobrintsi-maibutni-agrarii-diznavalis-pro-dzherela-poshuku-roboti.htm
новини, 13 грудня 2018

У Бобринці майбутні аграрії дізнавались про джерела пошуку роботи


У рамках місячника профорієнтації молоді «Твоя кар’єра починається сьогодні» Бобринецькою районноюфілією Кіровоградського обласного центру зайнятості було проведено День відкритих дверей для студентів Бобринецького коледжу ім. В. Порика Білоцерківського НАУ - повідомляє Тетяна Заболотня, провідний фахівець з питань зайнятостівідділу надання соціальних послуг Бобринецької районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Фахівці районної філії презентували послуги, які надає служба зайнятості клієнтам, у тому числі її можливості щодо сприяння у працевлаштуванні молоді. Студентів було ознайомлено з основними законодавчими актами, які регулюють зайнятість населення в Україні та якими керується служби зайнятості.


Також присутні дізналися про вимоги деяких професій до особистих якостей робітників. Проте, найактуальнішою виявилась інформація про джерела пошуку роботи. а такожінновації у наданні соціальних послуг клієнтам служби зайнятості, а також особливості та вимоги до складання резюме.


Під час семінару «Легальна зайнятість» молодь булоознайомлено з порядком укладання трудового договору, контракту, цивільно-правової угоди та ін. Акцентовано також увагу студентів на перевагах легальної зайнятості та на проблемах, які можуть виникнути у молодих людей через нелегальну трудову міграцію.


У цілому захід пройшов в дружній та приємній атмосфері, молодь було зорієнтовано та налаштовано на те, що найефективнішим захистом громадян є їхня правова обізнаність. Кожен, хто наймається на роботу, має пам’ятати, що не оформлений вчасно трудовий договір є не лише грубим порушенням трудового законодавства, а й надалі тягне за собою низку проблем для самого працівника.


Окрім цього, кожен студент мав змогу отримати індивідуальні консультації, що пов`язані з працевлаштуванням та отримати відповіді на важливі питання.



1011Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: