Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/11/28/poroshenko-pidpisav-zakon-pro-voennii-stan.htm
новини, 28 листопада 2018

Порошенко підписав закон про воєнний стан


Президент Петро Порошенко підписав закон, яким затверджується його указ про введення воєнного стану у 10 областях України.


Про це повідомив прес-секретар Президента Святослав Цеголко у Фейсбуці, пише ukr.lb.ua.


"Президент Порошенко підписав закон про затвердження указу "Про введення воєнного стану в Україні", - написав він.


Указ і закон набудуть чинності одночасно з дня їх опублікування. Воєнний стан буде введено на 30 діб у Вінницькій, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях, а також у внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.


Рішення про введення воєнного стану було прийнято після акту збройної агресії Росії у районі Керченської протоки. 25 листопада Росія заблокувала прохід протокою українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь" і захопила ці судна разом з екіпажами. 27 листопада суд Сімферополя заарештував  15 з 24 захоплених українських моряків. При цьому четверо з них поранені і знаходяться у лікарні в Керчі.


Нагадаємо, 26 листопада після голосування за введення воєнного стану Рада проголосувала за постанову про призначення виборів президента України на 31 березня 2019 року. Зазначимо, що Порошенко вирішив скоротити термін дії воєнного стану до 30-ти діб, щоб не перешкоджати початку президентської кампанії в установлені терміни. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман переконаний, що продовжувати військовий стан не знадобиться.


Остаточний текст указу про воєнний стан.


983Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: