Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/11/28/polonenii-komandir-berdjansku-vidmovivsja-davati-svidchennja-fsb.htm
новини, 28 листопада 2018

Полонений командир «Бердянську» відмовився давати «свідчення» ФСБ


Командир малого броньованого артилерійського катеру Військово-морських сил ЗС України «Бердянськ» старший лейтенант Роман Мокряк відмовився відповідати на питання співробітників російського ФСБ та «зізнатись» на відео в не вчинених ним злочинах. Про це повідомляє видання «Думская»


Видання отримало цю інформацію від правозахисників, що займаються правовою підтримкою наших полонених в окупованому Криму


“Він відмінний офіцер та смілива людина. Послав чекістів по відомому адресу”, – розповів співбесідник видання


Відзначимо, що в ході зіткнення біля півострова катер Мокряка був вражений росіянами. Снаряд пробив броню рубки, але не розірвався. Проте майже вся команда «Бердянська» отримала поранення (мабуть, вторинними вражаючими елементами, осколками броні), і МБАК не зміг чинити опору агресору. У цих умовах командир був змушений лягти в дрейф і здатися.


«Ніхто не очікував, що росіяни відкриють вогонь на поразку, адже наші вже йшли з протоки. Удар був нанесений підло, в спину. Крім того, катера не могли кинути буксир. Ось і сталося те, що сталося », - розповідає джерело «Думській» в командуванні ВМСУ.


Після тарану російським «Доном» буксира А947 останній розвивав швидкість не більше 6 вузлів. «Гюрза» легко могли піти від переслідування, але залишилися супроводжувати «Яни Капу», тому всі зазнали нападу. 


Фахівці підтвердили, що «Бердянськ» вразили з шестиствольної автоматичної артилерійської установки АК-630. На жаль, броня МБАКов не витримує прямих влучень цієї артсистеми.



Ушкодження на корпусу малого броньованого артилерійського катеру “Бердянськ”


Роман Мокряк народився в Кіровоградській області в 1986 році. Починав службу в ВМСУ в Севастополі на підводному човні «Запоріжжя». Після анексії Криму залишився вірним присязі і продовжив службу на ракетному катері «Прилуки». У 2016 році прийняв під командування новітній тоді катер типу «Гюрза» бортовий U175, який згодом отримав ім'я «Бердянськ». Він один з найдосвідченіших «змееводов» нашого флоту, у нього вчилися інші командири «Гюрза», призначені роком пізніше




Роман Мокряк 27 травня у окупованому Сімферополі




1293Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: