Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/11/23/v-ukraini-laboratorno-pidtverdzheno-pershii-vipadok-gripu-tsogo-sezonu.htm
новини, 23 листопада 2018

В Україні лабораторно підтверджено перший випадок грипу цього сезону


В Україні минулого тижня зафіксували перший підтверджений лабораторно випадок захворювання на грип. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України, повідомляє ukr.lb.ua.


Циркуляція вірусів грипу вперше з початку сезону була зафіксована в період з 12 по 18 листопада. Захворюваність на грип та ГРВІ зберігається на неепідемічному рівні.


За даними МОЗ, минулого тижня на грип та ГРВІ захворіли понад 164 тис. осіб, 68% хворих - діти віком до 17 років. Летальних випадків від грипу не зареєстровано.


Вакцинація від грипу залишається на низькому рівні, з початку епідемічного сезону щеплення проти грипу зробили трохи більш ніж 84 тис. осіб.


Нагадаємо, восени і взимку 2018-2019 в Україні очікується циркуляція трьох штамів грипу. Щеплення від цих штамів вже доступні в аптеках: вакцину "Ваксігрип Тетра" можна застосовувати для щеплення дітей від трьох років, а "Джис Флю" - від шести місяців.


1096Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: