Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/11/22/chvert-ukraintsiv-poki-ne-pobachili-zmin-pislja-ukladannja-dogovoru-z-likarem-opituvannja.htm
новини, 22 листопада 2018

Чверть українців поки не побачили змін після укладання договору з лікарем, – опитування


56% українців вже обрали свого сімейного лікаря. Такі дані отримала Соціологічна група "Рейтинг" за результами опитування, проведеного у жовтні, повідомляє "Українська правда. Життя". 


Соціологи розпитали у людей, як вони оцінюють професіоналізм лікарів, рівень обслуговування, чи задоволені своїм лікарем.


Третина респондентів (31%) високо оцінили рівень професіоналізму та компетентності лікарів в Україні. Водночас, у червні таких опитаних було 39%.


Майже дві третини заявили про те, що знають свого сімейного лікаря або терапевта.


42% опитаних ще не підписали договір з сімейним лікарем.


Швидше визначилися з терапевтом у західних та східних макрорегіонах, жінки та старших за віком люди.


76% людей, які підписали договори, задоволені медиком, якого обрали.


18% вагалися із оцінками і лише 6% були невдоволими.


Третина опитаних зауважили, що помітили більш уважніше та ввічливе ставлення до себе з боку лікаря після підписання договору. 


Ще 13% зазначили, що стало легше потрапити на прийом, 9% сказали, що отримали безкоштовні препарати у свого терапевта, по 8% оцінили кращі умови прийому або ж отримали направлення на безкоштовні лабораторні тести.


Водночас, чверть українців не побачили жодних змін після укладання договору, а ще 22% взагалі не були у свого лікаря після підписання контракту.


7% респондентів заявили, що у зіткнулися з фактами корупції під час отримання медичних послуг.


46% кажуть, що за останніх 12 місяців у них не просили заплатити хабаря за лікування. Ще у червні таких було на 10% більше.


Соціологи опитали 1200 людей. Аудиторія – населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Опитування проходило у формі особистого формалізованого інтерв’ю. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 2,8%.


Ознайомитися з повними результатами опитування та переглянути презентацію можна на офіційному сайті соцгрупи. 


1325Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: