Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/11/20/u-kropivnitskomu-ta-oleksandrii-pasportizovani-vsi-smittezvalischa.htm
новини, 20 листопада 2018

У Кропивницькому та Олександрії паспортизовані всі сміттєзвалища


Протягом останніх років збільшилася кількість паспортизованих місць видалення відходів. Всього в області налічується 403 сміттєзвалища, з них 249 (61,7%) - з погодженими паспортами.


Стовідсотково паспортизовані місця видалення відходів у містах Кропивницькому та Олександрії, а також у Гайворонському, Новоукраїнському та Петрівському районах. Найнижчий показник паспортизації сміттєзвалищ у Знам’янському (14,3%), Благовіщенському (27%), Новоархангельському (29%) та Олександрівському (38%) районах - повідомляє прес-служба ГУ Держпродспоживслужбив Кіровоградській області.


Основними причинами непогодження паспортів є відсутність фінансування в бюджетах сільрад, нерозуміння їх керівників необхідності паспортизації, а також відсутність дозволу на користування земельною ділянкою. В кількох районах процес погодження паспортів на сміттєзвалища триває (Вільшанський район – 1, Долинський – 5, Знам’янський – 1, Онуфріївський – 1, Благовіщенський – 3, Світловодський – 1).


Переважна більшість діючих смітєзвалищ – сільські, обладнані без проектів, потребують оновлення обваловки, захисних лісонасаджень, під’їзних шляхів тощо. Утримання цих місць видалення відходів здійснюється з порушенням технології їх захоронення та вимог екологічної та пожежної безпеки. Не проводяться роботи з ущільнення та пересипання відходів ізолювальним шаром грунту, що спричиняє випадки самозаймання сміттєзвалищ.


Звалища твердих побутових відходів, побудовані без комплексу заходів, що знижують їх негативний вплив на навколишнє середовище, є значними джерелами його забруднення. Це призводить до утворення різних сполук, зокрема токсичних, які мігрують в довкілля і негативно впливають на нього.



1321Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: