Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/11/15/u-kropivnitskomu-v-ditjachii-miskii-likarni-patsienti-narikajut-na-holodnechu-v-palatah.htm
новини, 15 листопада 2018

У Кропивницькому в дитячій міській лікарні пацієнти нарікають на холоднечу в палатах


Лікування холодом. У Кропивницькому в дитячій міській лікарні пацієнти нарікають на холоднечу в палатах. Пневмонії та неврологічні захворювання тут лікують при 16 градусах тепла у приміщенні. Маленьких пацієнтів після маніпуляцій батьки забирають додому. А от у мерії про проблему вперше почули від наших кореспондентів. Докладніше в сюжеті кореспондентки Олени Бринзи та оператора Володимира Кувакіна Подробності.


Дитяча міська лікарня у Кропивницькому. Тут лікують маленьких пацієнтів із запаленням легень та неврологічними захворюваннями. Температура у приміщеннях 16 градусів.


У верхньому одязі, теплих светрах та з обігрівачами. Однак і це не рятує від холоднечі в лікарні.


"Видите какая температура. Пневмония у деток всех. Разве можна в таком холодильнике сидеть? Все возмущаются родители, все недовольны, но никто ничего не делает", - говорить Світлана Вікторівна, бабуся пацієнта.


Маленьких пацієнтів за можливістю на ніч забирають додому батьки. Тих, що залишаються, медперсонал зігріває як може.


"Много электроприборов включать мы не можем, потому что здание старое, проводка. Дети, которые у нас остаються на ночь, мы можем бутылки с водой греть, греем, им под одеяльчико ложим, дополнительное одеяло, ну греем детей как можем", - розповідає Тетяна Руденко, заступник головного лікаря.


Тепло в лікарню постачається централізовано. Однак попри теплі батареї - все-одно холодно. Керівництво каже - все через застарілу тепломережу у закладі та відсутність енергоефективних заходів. Однак зробити нічого не можуть - приміщення лікарні не належить місту, його орендують.


"Ми єдиний заклад , який не має комунальної власності, ми знаходимось в орендованому приміщенні, кошти нам не виділяються, і ні на які ремонтні роботи, бо це нецілеспрямовані бюджетні кошти, тому насамперед нам треба мати свою будівлю", - говорить Оксана Клюєнко, головний лікар Кропивницької дитячої міської лікарні.


А от у мерії про холоднечу в медзакладі дізналися від нашої знімальної групи. За їхніми звітами - там допустимі плюс 19.


"До цього у нас не було звернень від лікарняних закладів. Ми проведемо роботу із теплопостачальною організацією для того, щоб дійсно з'ясувати основні причини, чи там недостатньо теплоносія теплогенеруючого підприємства, чи проблематика в самому приміщенні", - говорить Віктор Кухаренко, начальник управління ЖКГ Кропивницької міськради.


Однак і батьки маленьких пацієнтів, і керівництво лікарні запевняють - холодно у медзакладі було і в попередні роки. Про що неодноразово повідомляли міськраду. 


1078Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: