Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 жовтня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/10/19/u-znam-jantsi-studentam-proflitseju-rozpovili-pro-nelegalnu-trudovu-migratsiju-i-torgivlju-ljudmi.htm
новини, 19 жовтня 2018

У Знам’янці студентам профліцею розповіли про нелегальну трудову міграцію і торгівлю людьми


Учора, 18 жовтня, з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, представником служби зайнятостіЛюдмилою Базюк спільно із начальником відділу «Знам’янського бюро правової допомоги Олександрійського міського центру безоплатної вторинної правової допомоги» РусланомБольшаковимта начальником відділу пробації Мариною Марулою, для студентської молоді Знам’янського професійного ліцею було проведено семінар на тему: «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці». 


Як повідомила Людмила Базюк, провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Знам’янськоїміськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, під час проведення заходу Р. Большаков ознайомив учасників з ризиками, пов’язаними з нелегальною роботою, у тому числі, закордоном. Зокрема, присутніх було поінформовано про таке поняття як «торгівля людьми», форми та методи вербування, примусова експлуатація людини, стереотипи та реалії, з якими стикаються трудові мігранти за межами нашої країни, види шахрайських схем при працевлаштуванні за кордоном. Також, учасникам семінару було продемонстровано ряд відеороликів з інформацією про торгівлю людьми.


М. Марула наголосила на тому, що в процесі нелегальної трудової міграції чи продажу людей, особи можуть бути залучені не тільки як жертви, але і в якості посібників, що тягне за собою кримінальну відповідальність. 


Учасникам семінару було неодноразово наголошено про те, що працюючи неофіційно, особа не може належним чином захистити свої права: право на нормальні умови роботи; на відпочинок; вихідні; право на виплати в разі втрати працездатності та інше. Таким чином, одним із основних обов’язків фахівців служби зайнятості є застереження та попередження шукачів роботи щодо небезпеки, яка може очікувати на них у разі нелегального працевлаштування як в Україні, так і за її межами.


Підводячи підсумки семінару, фахівець з профорієнтації ознайомила учасників семінару з актуальними вакансіями на ринку праці, переліком соціальних послуг та електронними сервісами служби зайнятості.



1291Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: