Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 жовтня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/10/17/rjatuvalniki-proveli-dlja-shkoljariv-aktsiju-zapobigti-vrjatuvati-dopomogti-.htm
новини, 17 жовтня 2018

Рятувальники провели для школярів акцію «Запобігти Врятувати Допомогти» (ФОТО)


17 жовтня фахівці Управління ДСНС України у Кіровоградській області побували в гостях у школярів Федорівської філії-навчально-виховного комплексу «ЗОШ І-ІІ ступенів – ДНЗ» комунального закладу «Первозванівське НВО», де разом з рятувальниками 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницький провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» - повідомляє Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області. 


Під час заходу діти мали змогу повтофрити раніше отримані знання з безпеки життєдіяльності, поспілкуватись з рятувальниками і дізнатись щось нове про їхню щоденну роботу, отримати нові знання. Конкурси на відповідну тематику та змагання на вправність також спрямовані на формування відповідального ставлення до власної безпеки і збереження життя: діти пригадують вивчене, а із змодельованих ведучою екстремальних ситуацій шукають правильні шляхи їх вирішення, приміряють бойовий одяг рятувальників, уявляючи себе працівниками Служби порятунку.


У процесі акції учням продемонстрували оснащення пожежного автомобіля, ліквідацію умовної пожежі, рятування потерпілого. А також показали у роботі деякий спеціальний інструмент, який застосовують рятувальники під час ліквідації наслідків різних надзвичайних подій. І хоча вогняне лихо умовне, але машини, спорядження, оперативність рятувальників та бойовий вишкіл – справжні! Стаючи свідками ліквідації пожежі, руйнівної сили вогню школярі бачать, як важливо дотримуватися правил безпеки, переконуються, що праця рятувальників є нелегкою та небезпечною.


Такі акції є важливою складовою навчального процесу щодо вивчення нашими маленькими громадянами правил безпеки життєдіяльності, а це, у свою чергу, є запорукою збереження їх життя і здоров’я.


                        

1269Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: