Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 жовтня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/10/17/na-novomirgorodskomu-tsukrovomu-zavodi-budujut-biogazovu-stantsiju.htm
новини, 17 жовтня 2018

На Новомиргородському цукровому заводі будують біогазову станцію


У Кіровоградській області, на Новомиргородському цукровому заводі, будують біогазову станцію потужністю 20 МВт. Про це повідомляють в асоціації «Укрцукор» з посиланням на прес-службу компанії I&U Group.


Зазначається, що біогазовий об’єкт зводитимуть у чотири етапи — нині будують першу 6-ти мегаватну установку.


«Потужна біогазова станція вирішить проблему органічних відходів, які утворюються у процесі виробництва цукру. За один сезон роботи на цукровому заводі накопичується близько 90 тис. т бурякового жому, який гниє спочатку на підприємстві до весни, а потім на кагатному полі», — розповідають інвестори.


Об’єкт зможе працювати на різних відходах: буряковому жомі, кукурудзяному силосі, курячому посліді, на гною свиней та ВРХ. Крім того, підприємство розглядає варіант очищення технологічної води до 99,8% і скидання її у пересохлий каскад ставків, який знаходиться поруч із цукровим заводом. Це дозволить поливати сільськогосподарські культури та підвищити рівень ґрунтових вод.


Будівництво комплексу з переробки органічних відходів перетворить відходи цукрового виробництва у сировину для виробництва електричної та теплової енергії та органічні добрива, зазначають у компанії.


«По факту, ми будемо працювати без відходів, — зазначає керівник будівельного департаменту «I&U Group», — У технологічному процесі ми отримуватимемо без доступу кисню біогаз із вмістом метану 52-65%, насичену азотом технологічну воду з 5% залишком сухих речовин і дегістат (сухий залишок), насичений калієм, азотом і фосфором».


Біогаз спалюватиметься, генеруватиметься електрична і теплова енергія. Тепло планують використовувати для власних потреб підприємства: зимового обігріву силосів або для опалення овочевих теплиць, які теж планують тут збудувати.


650Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: