Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 жовтня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/10/16/bezpeku-pasazhiroperevezen-obgovorili-u-kropivnitskomu-foto-.htm
новини, 16 жовтня 2018

Безпеку пасажироперевезень обговорили у Кропивницькому (ФОТО)


Поліція, перевізники та органи місцевої влади і самоврядування мають об’єднати зусилля для забезпечення безпеки пасажироперевезень. На цьому наголосив тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника ГУНП в області Олексій Ніколаєв під час робочої зустрічі з керівниками та представниками перевізників внутрішньо обласних автобусних маршрутів загального користування.


Захід відбувся за участі керівництва патрульної поліції, управління превентивної діяльності ГУНП в області, управління поліції охорони, а також представників Укртрансбезпеки, управління транспорту та зв’язку міської ради, управління Департаменту інфраструктури та промисловості ОДА та громадських організацій. 

 

Під час зустрічі присутні обговорили результати проведення на території області профілактичних заходів під умовною назвою «Перевізник».


Також йшлося про стан готовності пасажирського автотранспорту до роботи в осінньо-зимовий період. 


Олексій Ніколаєв звернув увагу перевізників на необхідність провести обстеження транспортних засобів, що використовуються для перевезення пасажирів. 


«Необхідно забезпечити готовність автопарку до роботи у період погіршення погодних умов, провести технічний огляд транспорту, зважено підходити до його випуску на маршрути. Зі свого боку, управління патрульної поліції буде проводити відповідну роботу щодо попередження та виявлення порушень вимог законодавства, допущених перевізниками чи водіями», - зазначив т.в.о. заступника начальника ГУНП в області.


Він також додав, що нині поліцейські разом із представниками дорожніх та комунальних організацій проводять обстеження вулично-шляхової мережі щодо стану її утримання та надання приписів для вжиття власниками заходів щодо усунення недоліків. 


Було розглянуто і роботу у напрямку встановлення систем відеонагляду та кнопок термінового виклику поліції в громадському транспорті. Про досвід такої співпраці у рамках програми «Безпечне місто» з присутніми поділилися заступник начальника управління поліції охорони В’ячеслав Хлівняк та представник одного з перевізників Валерій Музичук. 


Зокрема було зазначено, що наявність камер спостереження і «тривожних» кнопок у тролейбусах та автобусах сприяє профілактиці порушень, більш оперативному реагуванню на будь-які протиправні дії, що можуть бути скоєнні у салоні транспортного засобу чи на вулиці за маршрутом його руху. 


Поліцейські запропонували перевізникам підтримати ініціативу обладнання автопарку відповідними технічними засобами з можливістю у подальшому інтегрувати її у загальноміську систему відеонагляду. 


Наприкінці зустрічі присутні обговорили питання дотримання водіями транспортних засобів, що здійснюють регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів, Правил дорожнього руху  та виконання вимог законодавства щодо перевезення пільгової категорії громадян.


Підсумовуючи роботу, Олексій Ніколаєв подякував представникам перевізників, органів місцевої влади та самоврядування, громадськості за активну участь в обговоренні нагальних питань, конструктивні зауваження щодо поглиблення співпраці. 


Також запропонував присутнім об’єднати зусилля у наданні пропозицій щодо вирішення питань, які належать до компетенції інших органів та служб, повідомляє сектор комунікації поліції Кіровоградської області.


 


848Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: