Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 1 серпня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/08/01/vidteper-bezrobitni-dbajut-pro-uchasnikiv-ato.htm
новини, 1 серпня 2018

Відтепер безробітні дбають про учасників АТО



Для забезпечення шукачів роботи тимчасовою зайнятістю, служба зайнятості працює в напрямку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру.


«Завдяки тісній взаємодії органів влади, місцевого самоврядування та центрів зайнятості, філій обласного центру зайнятості за участі безробітних громадян організовуються громадські та інші роботи тимчасового характеру. Ці роботи дозволяють вирішити певні проблеми територіальних громад, наприклад, з благоустрою та озеленення територій населених пунктів, зон відпочинку, ліквідації несанкціонованих звалищ, упорядкування спортивних майданчиків, кладовищ, об’єктів культурної та історичної спадщини, а також військових поховань, пам’ятників, обелісків», – зазначив Богдан Стоян, заступник директора обласного центру зайнятості - повідомляє Відділ організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості .


З початку цього року до переліку тимчасових видів робіт внесено такий напрямок як надання допомоги учасникам АТО та сім’ям загиблих учасників АТО. Беручи участь у громадських роботах 11 безробітних надавали зазначеним громадянам допомогу в оформленні документів для отримання субсидії. Крім того, безробітні громадяни сприяли в отриманні юридичної допомоги, сплачували комунальні послуги, забезпечували предметами тимчасового користування медичного призначення (ходунки, коляски), а також надавали допомогу в закупівлі та доставці продуктів харчування, ліків та ін.


Першим таку роботу цьогоріч розпочав Кіровоградським міськрайонним центром зайнятості у співпраці з Кіровоградською обласною організацією товариства Червоного Хреста України та Управлінням соціального захисту населення Кіровоградської райдержадміністрації. На черзі впровадження такого виду тимчасової зайнятості у Гайворонському, Голованівському, Новгородківському та Устинівському районах.


Нагадаємо, що організація громадських та інших робіт тимчасового характеру триває постійно: упродовж поточного року близько 6,5 тис. громадян з числа зареєстрованих безробітних ( з них 55 учасників АТО) мали роботу та матеріальну підтримку, що в сучасних умовах має неабияке значення.



726Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: