Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 липня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/07/20/ponad-40-meshkantsiv-kirovogradschini-jaki-majut-vadi-zdorov-ja-zdobuli-novi-profesii.htm
новини, 20 липня 2018

Понад 40 мешканців Кіровоградщини, які мають вади здоров′я, здобули нові професії


У комплексній системі реабілітації осіб з інвалідністю професійна адаптація та наступна трудова зайнятість – одні з найважливіших засобів їхньої інтеграції в суспільство. Це сприяє  як їхній можливості самозабезпеченості та матеріальній незалежності, з іншого – є засобом самоствердження особистості.


Професійна реабілітація громадян з інвалідністю має на меті  підвищити їхню конкурентоспроможність на ринку праці, зокрема  шляхом організації  професійного навчання.


Упродовж січня-червня поточного року за направленням центрів зайнятості Кіровоградщини 44 особи з інвалідністю проходили професійне навчання, з них 42 вже отримали постійне місце роботи. Навчання проводилося за професіями бухгалтера, кухаря, швачки, оператора служби перевезень, обліковця, водія автотранспортних засобів охоронника, продавця продовольчих товарів тощо.


Для організації професійного навчання осіб даної категорії використовувалась база двох навчальних закладів та 29 підприємств області.


Таким чином, шляхом організації професійного навчання безробітних громадян, які мають інвалідність, служба зайнятості ефективно вирішує проблеми їхнього соціального захисту, повертаючи їх до активної трудової діяльності.


Вікторія Бернікова, начальник відділу організації профнавчання Кіровоградського обласного центру зайнятості


1270Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: