Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 червня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/06/22/bezrobitni-oleksandriischini-diznavalis-jak-efektivno-vikoristovuvati-vlasni-koshti.htm
новини, 22 червня 2018

Безробітні Олександрійщини дізнавались, як ефективно використовувати власні кошти



Днями, на базі Олександрійського міськрайонного  центру зайнятості, на виконання угоди Кіровоградського обласного центру зайнятості з Кіровоградською асоціацією «Громадські ініціативи», у рамках проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» відбувся тренінг на тему «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього».


Захід проводили тренери МБФ «Український жіночий фонд» Людмила Лук’янцева та Віталій Тернавський. Основна мета тренінгу – відпрацювання навичок ефективної фінансової поведінки для свого впевненого матеріального добробуту - повідомляє В. Фалєєва,начальник відділу активної підтримки безробітних  Олександрійського міськрайонного  центру зайнятості.


Основна цільова аудиторія –особи, які опинилися у скрутних життєвих обставинах, тому на захід були запрошені шукачі роботи Олександрійського міськрайонного центру зайнятості з числа малозабезпечених осіб, багатодітних сімей, особи з інвалідністю, які не можуть на рівних конкурувати на ринку праці та мають певні фінансові труднощі. Усього у заході узяли участь 19 шукачів роботи.


Протягом  двох днів учасників тренінгу вчились формулювати фінансові цілі на різних життєвих етапах, дізнавались про процеси управління власними коштами, правилами безпеки при користуванні платіжними картками, ознаками ризикових кредитних та депозитних операцій, отримали поради щодо уникнення фінансового шахрайства. Також, присутні дізнаються основні положення законодавства щодо захисту прав споживачів,  отримають корисні поради та ін.


Крім того учасники тренінгу отримали інформацію, як управляти власними грошима, що таке бюджет і навіщо він потрібен, як розпоряджатися щомісячними доходами та планувати витрати. Зацікавлення у аудиторії викликала абетка прав споживача. На заході також були надані поради, як уникнути фінансового шахрайства, розглядалися питання про фінансові послуги з підвищеним фінансовим ризиком, про фінансові піраміди та афери.


Тренінг «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» є прямим  підтвердженням того, що кожна  людина має право  та може досягти гідного фінансового статку, але слід докласти власних зусиль бути більш наполегливим, активним, дієвим, знати та вміти користуватися своїми правами, захищати свої фінансові інтереси. Саме цю ідею винесли учасники заходу, які з вдячністю обговорювали з тренерами індивідуальні програми поліпшення власного матеріального становища.




922Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: