Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 червня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/06/11/v-ukraini-perevirjat-subsidiantiv-hto-vtratit-pilgi-.htm
новини, 11 червня 2018

В Україні перевірять субсидіантів: хто втратить «пільги»


Зміни в нарахуванні субсидій спрямовані проти зловживань. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє "Сегодня". 


За словами глави уряду, деякі заможні українці не гребують користуватися державними грошима. До початку наступного опалювального сезону уряд планує це побороти.


“Треба зробити так: за тих, хто не має можливості заплатити, заплатить держава. А той хто може – той заплатить. Тому що сьогодні є і випадки зловживань”, – зазначив Гройсман.


Нагадаємо, українців чекає масштабна перевірка субсидій – Міністерство фінансів проведе верифікацію одержувачів. Масштабні перевірки будуть проходити в кілька етапів:


- на етапі нарахувань в територіальних підрозділах Мінсоцполітики;


- на етапі верифікації через дані реєстрів Державної фіскальної служби (облік доходів громадян), Державної міграційної служби (облік міграції фізосіб), Мін’юсту (облік майна);


- через банки (облік безготівкових операцій з оплати цінних покупок.


Вся інформація буде збиратися і оброблятися в Мінфіні. Це дозволить в автоматичному режимі виявляти субсідіантов, майновий стан яких сумнівно і потребує додаткової перевірки.


Як повідомлялося, середній розмір субсидії в Україні за рік скоротився більш ніж вдвічі. Також з початку 2018 року субсидії призначені 764,6 тис. Домогосподарств, що в 2,4 рази менше, ніж за аналогічний період 2017 року.


1020Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: