Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 травня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/05/18/sirovatka-vid-botulizmu-zakupljatimetsja-za-derzhavnoju-programoju.htm
новини, 18 травня 2018

Сироватка від ботулізму закуплятиметься за державною програмою


Про це завила під час прес-конференції виконуюча обов’язки Міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, перебуваючи з робочим візитом на Кіровоградщині.


"До 2017 року сироватка закуповувалася за кошти місцевих бюджетів. Переважна більшість була російського виробництва. Нині ми не маємо доступу до виробництва і не можемо гарантувати її безпечність", - зазначила урядовець. "Цього року, як і минулого, ми отримали сироватки в якості гуманітарної допомоги".


За її словами, у 2018 році розроблено державну програму, що дозволить здійснювати закупку антитоксину від ботулізму за рахунок державного бюджету. "Через державні закупівлі ми зможемо здійснювати реєстрацію сироваток в Україні за спрощеною процедурою", - підкреслила Уляна Супрун.


На її думку, "в європейській країні взагалі не повинно бути випадків ботулізму. Це отруєння, пов'язане з технологією харчового виробництва, за яким має бути суворий контроль відповідних служб і органів".


1044Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: