Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 травня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/05/16/tsogorich-ponad-400-kropivnichan-brali-uchast-u-robotah-z-blagoustroju.htm
новини, 16 травня 2018

Цьогоріч понад 400 кропивничан брали участь у роботах з благоустрою


З метою залучення безробітних до загальнодоступних видів робіт, які мають суспільно корисну спрямованість, відповідають потребам регіону і сприяють його соціальному розвиткові, фахівцями Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості постійно організовуються громадські та інші роботи тимчасового характеру - повідомляє Т. Шабатіна, заступник начальника відділу інформаційних систем Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості.


У напрямку організації громадських робіт, де фінансування здійснюється за рахунок коштів органів місцевого самоврядування (місцевих бюджетів) та Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, у поточному році з міськрайонним центром зайнятості плідно співпрацювали такі підприємства, як КП «Благоустрій» міської ради м. Кропивницького, КП «Ритуальна служба», управління соцзахисту населення Кіровоградської районної державної адміністрації, обласна організація Товариства Червоного Хреста України, управління соцзахисту населення Фортечної та Подільської районних рад у місті Кропивницькому.


Вищезазначені підприємстванадали інформацію про тимчасову потребу в працівниках на посади: «робітник з благоустрою» та«соціальний працівник». Завдяки такій співпраці 132 безробітні особи брали участь у громадських роботах громадських роботах.


Спільними діямиКіровоградського міськрайонногоцентру зайнятості та такихроботодавців, як ТОВ «Агрофірма «Відродження», ТОВ «Прогрес 2010», ПАТ «ПМК-37», ТОВ «Ярд», ПП «Влад»,СВГ Кваса В.Я. та інших, з початку поточного року для майже 300 безробітних громадян були організовані роботи тимчасового характеру (закоштироботодавців) на робочі місця «підсобний робітник».


Силами безробітних наводився лад на територіях населених пунктів, кладовищ,виконувалися підсобні роботи у виробничихцехах, надавались соціальні послуги з оформлення документів на отримання житлових субсидій мешканцями міста, по догляду та наданнядопомоги соціально незахищеним верствам населення та особам, які потрапили в складні життєві обставини, що обумовлені їх медичним діагнозом чи соціальним статусом, тощо.


Слід зауважити, що проведенню даних робіт у місті Кропивницькому та Кіровоградському районі передує широка роз'яснювальна робота, яка проводиться зроботодавцями. Під час ділових зустрічей, семінарів, масових заходів, а також безпосереднього спілкування з керівниками підприємств, головами сільських та селищної рад обговорюється весь комплекс питань стосовно організації та проведення зазначених робіт, що мають суспільно корисну спрямованість та сприяють тимчасовій зайнятості земляків.


     

1274Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: