Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 лютого 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/02/20/oleksandriiski-basketbolisti-svjatkuvali-peremogu-na-turniri-v-kropivnitskomu.htm
новини, 20 лютого 2018

Олександрійські баскетболісти святкували перемогу на турнірі в Кропивницькому


У Кропивницькому завершився турнір 3х3 "Kropyvnytskyi Winter Basket Battle", який став відбірковим етапом в рамках Зимового Кубку ФБУ. За золоті медалі чемпіонату приїхали позмагатися команди з Кропивницького, Бобринця та Олександрії.


Про це повідомила прес-служба Федерації баскетболу Кіровоградської області, передають "Олександрійські новини".


Усього на майданчику спортзалу ЦДПУ ім. В. Винниченка зібралося 8 дорослих і 5 юнацьких команд, до складу яких увійшли і представниці прекрасної статі.


Олександрійський колектив "Aux" (Андрій Обушко, Володимир Горбаченко, Ростислав Стаднік)  святкував перемогу у першості серед юнаків (U-18), яка проходила за коловою системою. Як відзначається, олександрійська команда перемогою багато в чому завдячує точним дальнім кидкам свого лідера Ростислава Стадніка, який за підсумками турніру отримав відзнаку найкориснішого гравця серед юнаків.


Друге місце у першості серед юнаків дісталося кропивницькій команді  "Star Wars" (Іван Рибченко, Ярослав Поярков, Андрій Парфієвець), а "бронзу" до свого активу записали баскетболісти бобринецького "Brotherhood1" (Юрій Рижков, Андрій Лавриненко, Костянтин Ткаченко, Михайло Дем’яненко), інформує прес-служба ФБКО.


У змаганнях серед чоловіків 8 команд спочатку змагалися між собою у двох підгрупах, а згодом вже у плей-офф розіграли долю чемпіонства. За підсумками ігор переможцями турніру стали місцеві баскетболісти команди "4 по 100" (Олександр Петров, Павло Топчій, Микита Мизь, Олександр Хапун). MVP змагань у чоловічій категорії став Микита Мизь. Друге місце посіли гравці колективу "На баре синие" (Андрій Вербовий, Руслан Фортуна, Владислав Лукінський і Ростислав Стаднік). "Бронза" дісталася баскетболістам із команди "Хватит бить стекло» (Олег Димура, Ярослав Поярков, Іван Рибченко).



"Приємно відзначити, що баскетболом 3х3 цікавляться і активно займаються не лише у Кропивницькому, а й в інших регіонах Кіровоградської області, - відзначив організатор турніру Олександр Петров. - Ці змагання показали, що на Кіровоградщині є молоді таланти, вони прагнуть займатися баскетболом і хочуть реалізувати себе саме у цьому виді спорту".


Олександр Петров також нагадав, що баскетбол 3х3 включений до програми Олімпійських ігор 2020: "Для наших баскетболістів це має стати величезною мотивацією. Адже переможці обласного етапу незабаром спробують свої сили на всеукраїнському рівні. І хто знає, можливо, хтось саме із наших місцевих хлопців захищатиме кольори України на змаганнях найвищого рівня".


Фото: прес-служба ФБКО


1382Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: