Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 лютого 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/02/13/u-kropivnitskomu-obgovorjuvali-diskriminatsiju-pereselentsiv-na-mistsevih-viborah.htm
новини, 13 лютого 2018

У Кропивницькому обговорювали дискримінацію переселенців на місцевих виборах


13 лютого регіональна  команда Інститут "Республіка": Анатолій Стоян та Вікторія Демчик провела у Кропивницькому форум-театр, присвячений проблемі дискримінації трудових мігрантів та внутрішньо переміщених осіб (ВПО)  у реалізації конституційного права на участь умісцевих  виборах. У заході взяли участь 27 осіб.


Учасники заходу створили виставу форум-театру, яка була продемонстрована глядачам (ВПО, представники територіальних виборчих комісій, місцевого самоврядування, правоохоронних органів, громадські активісти, ЗМІ) обговорили існуючі виклики та проблеми у сфері виборчого права ВПО і спробували знайти на них відповіді; ділилися емоціями та думками.


Форум-театр проходив у рамках проекту, метою якого є сприяти реалізації конституційних прав ВПО та їх активної участі у розбудові громади та країни в цілому через інструмент прямої демократії - вибори


Присутній депутат Подільської районної у місті Кропивницькому ради Володимир Муравйов  та заступник голови Кіровоградської обласної ТВК Анатолій Авдєєв, заявили, що законопроект №6240 має вирішити проблему щодо голосування на виборах ВПО в  цілому, а також це стосується не лише переселенців, а й трудових мігрантів, які також могли б обирати місцеву владу.


Пані Вікторія, яка була учасником вистави в ролі посадовця мерії у підсумках висловила думку, що проблему треба вирішувати. Якби не ця вистава, то вона й гадки не мала, що така проблема існує. Кожен, хто живе в громаді, має вважатись її членом, та мати можливість впливати на прийняття рішень. Однак, за роки війни на сході українська влада не вирішила їх головної проблеми – житло.


Переселенка з Луганської області Світлана була вражена песимізмом та байдужості багатьох місцевих жителів, коли вони не йдуть на вибори або продають свій голос за 200 грн. чи кілограм гречки.


-  «Ми маємосвідомо обирати собі владу, свого мера, депутата, здійснювати постійний контроль за їх діяльністю та брати участь в управлінні місцевими справами. І лише так ми змінимо на краще місто в якому живемо», - підсумувала Світлана.


Захід організований у партнерстві з ГО «Університет третього тисячоліття», голова Фаїна Познякова. Окрема подякакоординатору Луганської та Донецької областей з питань внутрішньо переміщених осіб (ВПО) при Кіровоградській ОД Валентині Кулачко за експертну допомогу.


Довідка. Подібні вистави відбуваються в 20 містах України в межах діяльності Інституту “Республіка” та Всеукраїнської ініціативи “Активна Громада” за підтримки Фонду сприяння демократії при Посольстві США в Україні.


Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» - об’єднання людей та громадських рухів задля самоорганізації та участі у вирішенні місцевих проблем. Ініціатива створена в межах діяльності Інституту «Республіка».


1741Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: