Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 грудня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/12/18/punkti-dostupu-do-bezoplatnoi-pravovoi-dopomogi-mozhut-vidkriti-u-viiskovih-chastinah.htm
новини, 18 грудня 2017

Пункти доступу до безоплатної правової допомоги можуть відкрити у військових частинах



Дистанційні пункти доступу до безоплатної правової допомоги можуть бути відкриті у приміщеннях військових частин Збройних Сил України.


Про це повідомляє Олена Морозова – начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з посиланнями на текст Меморандуму про наміри щодо співробітництва між Міністерством оборони України та Координаційним центром з надання правової допомоги, який сторони уклали 11 грудня.


Меморандум має на меті об’єднати зусилля сторін задля спрощення доступу військовослужбовців Збройних Сил України та членів їх сімей до безоплатної правової допомоги, сприяння захисту їхніх прав та законних інтересів. Від імені сторін Меморандум підписали Міністр оборони України Степан Полторак та в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.


Нагадаємо, у нинішньому році Верховна Рада України прийняла Закон України «Про Вищу раду правосуддя», внісши зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Так, право на безоплатну вторинну правову допомогу (представництво інтересів у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру), отримали й особи, які лише претендують на отримання статусу особи, на яку поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Крім того, така допомога ветеранам війни, у тому числі учасникам бойових дій, іншим особам, на яких поширюється дія зазначеного Закону, надається не лише з питань їх соціального захисту, як це було раніше, а з будь-яких питань.


764Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: