Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 листопада 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/11/13/pres-klub-u-den-svogo-narodzhennja-genri-laion-oldi-vidvidae-kropivnitskii.htm
новини, 13 листопада 2017

Прес-клуб: У день свого народження Генрі Лайон Олді відвідає Кропивницький


У понеділок, 13-го листопада о 15.00 у Прес-клубі реформ (вул. Соборна, 1-а, м. Кропивницький) відбудеться прес-конференція, присвячена відкриттю сезону у Молодіжному театрі «Резонанс» імені Валерія Дейнекіна.


Участь у прес-конференції візьмуть відомі українські письменники-фантасти Дмитро Громов і Олег Ладиженський, які приїдуть із Харкова, а також художня керівниця Молодіжного театру «Резонанс», Заслужена артистка України Ірина Дейнекіна та актор театру Роман Бутовський.


Генрі Лайон Олді – це псевдонім українських письменників-фантастів Дмитра Громова і Олега Ладиженського. Співавтори пишуть як фентезі, так і наукову фантастику; як у великій, так і в малій формі. Олег Ладиженський також відомий як поет, його вірші увійшли до багатьох книги дуету. Крім того, Г. Л. Олді є в числі провідних літературних критиків в сфері фантастики. На європейському конвенті фантастів «Eurocon-2006» Г. Л. Олді був визнаний кращим письменником-фантастом Європи 2006 року.


До речі, «День народження» псевдоніма Генрі Лайон Олді – саме 13 листопада, коли у 1990 році Дмитро Громов і Олег Ладиженський написали у співавторстві перше оповідання «Кіно до труни і ...». Прізвище письменника Олді складене із двох перших букв імен співавторів: ОЛег і Діма. Ініціали відповідають першими літерами прізвищ в алфавітному порядку: Громов, Ладиженський. Повні імена з'явилися після того, як один з видавців в ультимативній формі зажадав вказати «повне ім'я та по батькові автора».


Прес-конференція у Кропивницькому буде присвячена відкриттю сезону у Молодіжному театрі «Резонанс» імені Валерія Дейнекіна, який стартує із вистави «Другі руки» за твором Генрі Лайон Олді. Вистава почнеться у понеділок 13-го листопада о 18.30, і письменники теж будуть на ній присутні. Квитки на виставу можна придбати за телефоном 095-18-16-427.


825Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: