Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 жовтня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/10/17/u-kropivnitskomu-vidkrivsja-universitet-dlja-pensioneriv-video-.htm
новини, 17 жовтня 2017

У Кропивницькому відкрився університет для пенсіонерів (ВІДЕО)



У Кропивницькому відкрився університет для пенсіонерів. Організували його самі літні люди. Студенти поважного віку із задоволенням вивчають англійську, інформаційні технології та психологію. Про друге студентське життя - Олена Бринза, спецкор телеканалу Інтер Подробности.


Зранку до пед-університету поспішають не лише юні студенти, а й поважні пані. Валентині Богуш вісімдесят. Усе життя була інженером-конструктором, тепер мріє оволодіти творчими спеціальностями.


"И что вы думаете, на какие я факультеты здесь записалась - творчество , что бы делать что-то руками своими и на танцы, я в бывшем танцевала и в ансамбле , и в институте, и очень хочется уже в движении быть", - говорить Валентина Богуш, студентка університету "Натхнення".


Нелі Василівні сімдесят чотири, і вона теж студентка. Каже, найбільше на заслуженому відпочинку їй не вистачало спілкування.


"Дехто може сказати, навіщо ти, можна всю інформацію дізнатися з інтернету, ну чи телевізор включити подивитися, але мені здається ніякий комп'ютер, ніяке телебачення не замінить живого спілкування", - говорить Неля Дяченко, студентка університету "Натхнення".


Університет "Натхнення" розмістився у приміщеннях місцевого педагогічного. Його ж викладачі і читають лекції. Усе на волонтерських засадах. Наразі тут дві сотні дорослих студентів. Навчатимуться за десятьма спеціальностями, тричі на тиждень. А створити такий університет задумала ось ця жінка.


"Справа в тому що я колись їхала в білому гарному тролейбусі, нашого міста і побачила, які заклопотані, незадоволені, непотрібні люди їдуть у цьому тролейбусі, і я коли вийшла вирішила, що я не буду займатися особисто собою, а я займуся цими людьми, бо ці люди страждали від того, що вони нікому не потрібіні", - говорить Фаїна Позднякова, керівник університету "Натхнення".


Найпопулярніші предмети англійська, інформаційні технології та психологія. Є й додаткові лекції із сучасної літератури та мистецтва.


"Люди в поважному віці почувають себе студентами це дуже добре, дійсно поважний вік це величезний потенціал життєвої мудрості, в них такий величезний ресурс і перш за все, щоб цю життєву мудрість передати молоді", - говорить Павло Чорний, викладач університету "Натхнення".


Окрім лекцій та практичних занять, поважні студенти вже запланували собі різноманітні екскурсії, походи до театру та філармонії.


1369Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: