Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 серпня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/08/19/zhinok-dolinskoi-orientuvali-na-legalnu-zainjatist.htm
новини, 19 серпня 2017

Жінок Долинської орієнтували на легальну зайнятість


У Волинськомурайонному центрі зайнятості проведено День інформації для жінок. Змістом цього заходу стало, насамперед, визначення позицій жінки на сучасному ринку праці, надання допомоги в побудові професійних планів, стратегії пошуку роботи, заохочення до легального працевлаштування, підвищення мотивації до праці тощо.


У рамках заходу пройшли різноманітні інформаційні семінари, а саме: з техніки пошуку роботи, «Легальна зайнятість», а також відбувся міні-ярмарок вакансій.


Зокрема, учасники семінарів з техніки пошуку роботи  ознайомилися з основними джерелами інформації про вакансії, прийомами ділового спілкування та самопрезентації, визначали перешкоди, що заважають знайти роботу та шляхи їх подолання тощо. Жінки активно обмінювалися думками про необхідність набуття впевненості у власних професійних силах та можливості підвищення рівня самооцінки, вирішення проблем, пов’язаних з пошуком роботи та ін.


До проведення профінформаційного семінару «Легальна зайнятість» запрошена бібліотекар центральної районної бібліотеки для дорослих Олена Волкотруб, яка за допомогою вправ «Айсберг», «Плями на сонці» та «Сонечко» разом із учасниками заходу розкрила суть поняття «торгівля людьми», акцентуючи їхню увагу на масштабності поширення даного явища у світі, оперуючи експертними оцінками деяких міжнародних організацій. Крім цього, у ході змістовної бесіди присутні визначили відмінності між поняттями «постраждалий» та «потерпілий» внаслідок торгівлі людьми.


Крім того, учасники семінару переглянули відеоролик, у якому репрезентована тема рабства й експлуатації праці в сучасному суспільстві. У контексті обговорення даного сюжету кожний мав змогу висловити свою думку щодо актуальності даної проблеми для українського суспільства та отримати відповіді на питання, що стосуються попередження торгівлі людьми та легального працевлаштування.


Під час міні-ярмарку вакансій, який проведено на замовлення ФОП Татурян Н.Ф., шукачі роботи мали змогу отримати інформацію про діяльність даного  підприємства, наявність вільних робочих місць, умови праці та рівень заробітної плати. Результат – одна особа отримала направлення на працевлаштування за професією кухар.


У рамках Дня інформації працювали консультпункти з юридичних питань, профорієнтації та професійного навчання.


С. Щербіна, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Долинського районного центру зайнятості


1505Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: