Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 травня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/05/23/uchni-ivano-blagodatnenskoi-shkoli-na-odin-den-stali-studentami-budivelnogo-koledzhu-foto-.htm
новини, 23 травня 2017

Учні Івано-Благодатненської школи на один день стали студентами будівельного коледжу (ФОТО)


Щороку випускники шкіл роблять відповідальний крок – обирають навчальний заклад, з яким їхнє життя буде пов'язане декілька років. Ким бути? Де отримати професію своєї мрії? Ми чуємо від них. Профорієнтаційний проект «Стань студентом на один день», запроваджений Кіровоградським обласним центром зайнятості, допомагає юнакам і дівчатам  знайти відповіді на ці та інші питання, дає можливість відчути себе студентами, зробити крок до своєї мрії.

 

За інформацією Г. Хлань, провідний фахівець з профорієнтації відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості, Кіровоградський будівельний коледж, один із найстаріших закладів області,  завжди у центрі подій. Цього разу він радо відкрив двері учням Івано-Благодатненського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Кіровоградської районної державної адміністрації Кіровоградської області, які на один день стали його «студентами».  Цікаву програму для них організувала завідувач  навчальними та виробничими практиками, працевлаштуванням студентів Наталія Грибалєва, а викладачі коледжу допомагали учням відчути себе студентами. Протягом дня зацікавлені старшокласники не лише познайомилися з історією навчального закладу, дізналися про спеціальності, умови вступу, дозвілля студентів, а саме головне – побачили цілий спектр занять: відвідали майстер-класи, практичні заняття,  лабораторії. 

 

Майстер виробничого навчання Олена Віхтєва розповіла присутнім про всі тонкощі будівельної справи. Студенти показали технологію кладки цегли, плитки, нанесення штукатурки. Спробувавши деякі операції, хлопці та дівчата відчули себе справжніми майстрами. Геодезична практика, яку проводили  викладачі геодезії Анна Жарова та  Оксана Хитра, виявилася цікавою не лише учням, але і їхнім викладачам. Вони  власноруч за допомогою теодоліта визначали висоту споруди, переносили на місцевість точку з проектною позначкою, будували лінію із заданим кутом. Не менш захоплюючою для школярів була і креслярська практика, яку проводили викладачі Лев Токарь та Надія Береза.  Про нові вимоги до сучасних проектів, про використання прикладних комп’ютерних програм в архітектурі та внутрішньому інтер’єрі учні дізналися від студентів спеціальності «Архітектурне проектування та внутрішній інтер’єр». Викладачі спеціальності «Монтаж, обслуговування устаткування і систем газопостачання»  розкрили   особливості навчання та подальшого працевлаштування  спеціалістів-газовиків.  


Крім того, учні  побачили, як проходять іспити, поспілкувалися з директором коледжу Олександром Тараном.  Заступник директора з навчальної роботи Оксана Мечкалова   розповіла про гурткову роботу та досягнення  студентів, показала спортивну  залу, бібліотеку, студентську їдальню. 


Таке тепле спілкування завжди залишається у пам'яті, а для когось, можливо, стане вирішальною подією у виборі майбутньої професії. Ми сподіваємося, що завдяки профорієнтаційному проекту «Стань студентом на один день» школярі  стали ближче на кілька кроків до своїх мрій …



1415Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: