Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 травня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/05/12/pres-klub-zlochinna-bezdijalnist-direktora-hmelivskoi-shkoli-i-iii-stupeniv.htm
новини, 12 травня 2017

Прес-клуб: Злочинна бездіяльність директора Хмелівської школи І-ІІІ ступенів


У суботу, 13 травня 2017 року, об 11:00 в Прес-клубі міста Кропивницького (вул. Соборна, 1-А, ТЦ «Копілка», другий поверх) відбудеться прес-конференція батьків учнів та правозахисника ГО «Українська правозахисна агенція» Олександра Сосонського, які повідомлять про неприйнятні для дітей умови навчання в школі, яку Маловисківська райрада зробила опорною.


За словами батьків, вони категорично проти продовження навчання їх дітей у Хмелівській ЗОШ І – ІІІ ступенів, адже діти відчувають на собі упереджене ставлення як учнів, так і директорки школи. В результаті діти переживають постійне цькування та приниження з боку однокласників. При цьому, батьки повідомляють і про позицію керівниці навчального закладу, яка підтримує цькування школярів. Більше того, батьки переконані, що саме вона налаштовує одних дітей проти інших.


Батьки учнів ліквідованої школи звернулися до ГО «Українська правозахисна агенція», щоб спільно з юристами знайти вихід з ситуації, яка склалася у школі. Також, батьки подали звернення на ім’я заступника голови Кіровоградської обласної ради ІгораСтепури, в якому детально описали методи цькування їх дітей та вживання школярами алкогольних напоїв в ході навчального процесу. Серед іншого, встановлено, що директоркою Хмелівської ЗОШ І-ІІІ ступенів була підтримана нецензурна лайка проти учнів, переведених з ліквідованої школи. Батьки заявляють, що керівниця навчального закладу таким чином спонукає дітей нібито «захищати рідну школу».


Батьки дітей, які нині потерпають від того, що були примусово переведені до іншої школи, наголошують на тому, що зверталися до керівництва району з проханням поміняти маршрут шкільних автобусів, аби мати змогу перевести дітей до інших навчальних закладів. Але, попри всі свідчення упередженого ставлення до дітей, у зміні маршруту автобуса батькам було відмовлено. Зважаючи на те, що відстань до найближчої школи – 12 км, діти і батьки потрапили в абсолютну безвихідь. Саме це спонукає їх до рішучих кроків на захист права дітей на отримання освіти.


Учасники прес-конференції:

Анна Бур’ян, депутат Маловисківської районної ради, голова ГО «Нам до всього є діло»;

Леонід Назаренко, голова батьківського комітету Хмелівської ЗОШ І – ІІ ступенів, член ГО «Нам до всього є діло»;

Любов Чашка, мама дитини, яка постраждала від неналежного ставлення директорки школи та інших дітей;

Олександр Сосонський, правозахисник ГО «Українська правозахисна агенція».


2918Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

сергій шевченко15 травень 2017 11:13
0
Знову моє Хмельове. В першу чергу складається враження, що цих людей найменше цікавлять інтереси дітей. Чому? Заходимо на сторіночку Любов Чашки і читаєм, "Підслухано в Хмельовому". Заява голови недавно створеної ГО «Нам до всього є діло», депутата Маловисківської райради Анна Бур’ян. "у школі знизився рівень якості надання освіти в порівнянні з попередніми роками, коли школою керував попередній директор Шевченко Василь Іванович." Це для тих хто не живе в Хмельовом - головний замовник цього "шабашу"! Далі: За короткий термін зі школи пішли 7 найкращих вчителів. І вони далеко не всі пенсійного віку. Просто високі моральні якості цих людей не дозволяли їм перебувати в колективі, керівництво якого працює на знищення навчального закладу, перетворюючи його в місце, непридатне для виховання дітей. "Високі моральні якості" - Кого? "Отої педагога", що показував оголені сідниці школярам? Чи високо морального керівника ГО «Нам до всього є діло»? Завітайте до нас в село і спитайте про неї у людей, і багетенько жінок скажуть що її ГО повинна називатись " У мене для всих є тіло" Грубо? Але правда. Я ще раз говорю, що цих людей не цікавлять діти, амбіції одних і ненависть до більш розумніших та успішних критерій їхніх дій! Пані Бур"ян, ви так настрєні проти адміністрації школи в якій пропрацювали все життя, а в мене є питання, ваші здобутки в цій школі? Напишіть правду, тільки пам"ятайте, що в школі залишились працювати невисокоморальні по ваші оцінкі) колеги, які знають про ваші успіхи" не тільки в школі.
Відповісти
Кароліна15 травень 2017 11:36
0
Це неправда. Я добре знаю директорку школи, вона прикладає багато зусиль для створення сприятливих умов для навчання учнів школи, а внук Бур'ян Ганни та діти Назаренка Леоніда у Хмелівської ЗШ І-ІІІ ступенів не навчаються, Чашка Юлія добра, хороша розумна дівчинка страждає від поведінки своєї мами, яка постійно безпідставно обливає брудом школу та вчителів, їй незручно перед однокласниками з якими вона вже здружилася. Батьки учнів закритої школи самі негативно налаштовані проти Хмелівського НВО та ще й негативно налаштовують своїх дітей, а це не сприяє згуртуванню дітей, таким чином вони "боряться за свою школу". Такі дії батьків на чолі з депутатом райцонної ради Бур'ян А.І.ні до чого доброго не призведуть і не пасуює чесним і порядним громадянам обливати брудом педагогічний колектив та директорку.
Відповісти
Кароліна15 травень 2017 11:38
0
Це неправда. Я добре знаю директорку школи, вона прикладає багато зусиль для створення сприятливих умов для навчання учнів школи, а внук Бур'ян Ганни та діти Назаренка Леоніда у Хмелівській ЗШ І-ІІІ ступенів не навчаються, Чашка Юлія добра, хороша розумна дівчинка страждає від поведінки своєї мами, яка постійно безпідставно обливає брудом школу та вчителів, їй незручно перед однокласниками з якими вона вже здружилася. Батьки учнів закритої школи самі негативно налаштовані проти Хмелівського НВО та ще й негативно налаштовують своїх дітей, а це не сприяє згуртуванню дітей, таким чином вони "боряться за свою школу". Такі дії батьків на чолі з депутатом райцонної ради Бур'ян А.І.ні до чого доброго не призведуть і не пасуює чесним і порядним громадянам обливати брудом педагогічний колектив та директорку.
Відповісти
Сергій Шевченко15 травень 2017 11:54
0
Пані Бур"ян для вас з Підслухано в Смоліне:
Підслухано Смоліне "ПС"
вчора о 17:18
Дії
Я не можу промовчати в той час, коли так паплюжать наше Хмелівське НВО. З 1 класу ходжу в цю школу (хоча сама з Новогригорівки),і можу гордитися цим. Розумію, що прихильники Хмелівської ЗОШ І-ІІ ступенів хочуть, щоб їхня школа знову функціонувала, але ж не такими методами боротися. За останній час було несправедливо вилито стільки бруду і неправди, що особам, які там виступають і говорять, повинно бути соромно. Якщо є люди, які тримають позицію «проти» Хмелівського НВО, то є дуже багато тих, хто може стати «за» її честь.
У виступі Олександра Сосонського говорилося про неналежне патріотичне виховання. Я з цим категорично не погоджуюсь! У нашій школі постійно проводиться безліч заходів і акцій: День гідності, День пам'яті Небесної сотні, День соборності, День Захисника Вітчизни, акції "Від серця до серця" та ін. Школярі разом з вчителями багато разів збирали величезні посилки з їжею, речама, одягом і відправляли на фронт; відбуваються зустрічі з ветеранами і учасниками АТО. Матеріали і фотозвіти може побачити кожен, зайшовши на блог школи.
Окремо хочеться сказати про стенд з Героями Небесної сотні і Героями АТО. Він був зроблений минулим керівником-організатором Курилюк Л.П. і представниками шкільного парламента. Тож Майя Олексіївна не має відношення до місця де він розташований. Вхід туди завжди відкритий, тож кожен бажаючий може без проблем подивитися.
Тепер про нібито цькування "ненаших" дітей. Наведу приклад на фоні 11 класу, в який ходжу. Коли була закрита Новогригорівська школа всі діти перейшли в Хмелівську ЗШ І-ІІІ ступенів, і ніхто їх не цькував. Навпаки, вони стали невід'ємною частиною класу. Нині, в наш 11 клас ходять діти з Новогригорівки, Калініна, Смоліне і навіть з Розсоховатки. Ми всі як одна сім’я.
Коли дивишся відео страйків на трасі, і читаєш статті виступів – складається враження, що з школи розрахувалися, не високоосвічені вчителі, а підлі викладачі.. Бо, як і ще інакше можна пояснити, що педагоги, які пропрацювали дуже багато років в одному колективі, з’їли разом «не один пуд солі», розрахувавшись, поливають брудом своїх колег. І ці викладачі, і батьки новоприбулих школярів мають не налаштовувати учнів один проти одного, а допомогти їм адаптуватися на новому місці. Неправильно коли дитина йде до туалету з телефоном, чекає поки хтось справить нужду і не змиє, фільмує це на відео, а потім робить з цього сенсацію... У такої дитини і надалі складеться враження, що саме в такий спосіб можна вирішувати всі проблеми..
Педколектив Хмелівського НВО - розумні, працьовиті і добрі люди. Часто після наших виступів на різних заходах, ми бачимо сльози на їх обличчях. Директор школи і вчителі завжди робили все можливе для того, щоб ми здобували добрі знання і мали активне шкільне життя. Вони не ділили дітей на групи і ніяк не виділяли, а навпаки - допомагали освоїтись. Хто хотів навчатися – той навчався, а не бігав по школі з камерою.. Багато людей не знаючи правди починають робити неправильні висновки. Я розумію, що після закриття школи багато людей залишилося без роботи, але ж не Майя Олексіївна в цьому винна.. Для чого її поливать брудом? «Йдучи по головах інших» - нічого хорошого не досягнеш.
Ирина Запорожець.
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: