Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 травня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/05/05/podrobitsi-zuhvalogo-pograbuvannja-u-samomu-tsentri-kropivnitskogo-video-.htm
новини, 5 травня 2017

Подробиці зухвалого пограбування у самому центрі Кропивницького (ВІДЕО)


Нещодавно, Інститутом суспільно-економічних досліджень, було складено рейтинг безпечності українських міст. Кропивницький разом із Запоріжжям було визначено найнебезпечнішими обласними центрами України. І справді, за останні пару місяців, наш обласний центр повернувся у лихі 90-ті. І вчора, 4 травня, ми отримали цьому чергове сумне підтвердження. Але, перед тим, варто згадати зухвалі бандитські розбірки з перестрілками під Кіровоградським районним судом та біля дитячого майданчика на 101 мікрорайоні. Бандитська зухвалість в Кропивницькому вже давно вийшла за будь-які межі. Очевидно вона народжується безкарністю.


Отже, вчора, близько 12-ї години дня фермер, що має господарство в Кіровоградському районі під’їхав до пункту обміну валют, що знаходиться на центральній вулиці Велика Перспективна напроти магазину «Мелодія» куди зайшов з двома великими сумками наповненими готівковою гривнею. Після обміну гривні на долари, він поклав сумки на заднє сидіння свого позашляховика «SsangYong». В машині, на передньому сидінні, знаходилась пасажирка.


Фермер разом з нею на автомобілі рушили в бік центру міста по вулиці Великій Перспективній. На перехресті вулиці Тараса Карпи (колишня Тимірязєва) позашляховик зупинився на світлофорі на червоне світло. Позаду за ним зупинилася іномарка з транзитними червоними номерами (по одним даним Audi по іншим Skoda).


З іномарки вискочило троє молодиків в балаклавах, які почали розбивати заднє бокове скло SsangYongа і витягувати сумки з грошима. Один зі зловмисників розбив скло з боку пасажирки. Водій почав чинити опір, і лише завдяки цьому, одну сумку з грошима йому вдалося відбити. Проте, це далося йому ціною кількох ножових поранень та травм. Далі він зміг від’їхати на автівці по зустрічній смузі і зупинитися біля міської ради. Після чого фермер з сумкою, скривавлений побіг в аптеку (це видно на відео), а пасажирка почала викликати поліцію та швидку. Зловмисники ж на шаленій швидкості втекли в бік Фортечних валів.


Поліція одразу оголосила план «Перехват» проте він результатів не дав. На щастя поранення потерпілого не були важкими і після того як йому наклали кілька швів він самостійно дістався міського відділку поліції для надання показів. За різними оцінками зловмисникам вдалося забрати від 20 до 30 тисяч американських доларів.


Тепер кілька спостережень в Інтернеті одразу з’явилося багато коментарів, що зловмисників могли «навести» в пункті обміну валют. Проте люди обізнані нам прокоментували, що валютник у якого потерпілий міняв гроші дуже давно на цьому ринку і користується повагою та має справу з величезними сумами грошей. Тому, очевидно, що він навряд в цьому замішаний. 


Скоріше за все зловмисники просто стежили за цим пунктом обміну, в якому щодня обмінюються значні суми. І коли нападники побачили, як потерпілий заходить і виходить звідти з великими сумками то і обрали собі жертву. Вражає зухвалість банди, яка вчинила розбій в самому центрі міста, прямо напроти міської ради, серед білого дня. Там завжди людно і постійно курсують поліцейські автівки та ходять піші патрулі. Зловмисники про це добре знали проте не побоялися напасти з холодною зброєю. Цікаво, що в них мабуть не було вогнепальної зброї бо за логікою саме її вони мали б застосувати після того, як потерпілий почав чинити опір. Тобто бандити не побоялися «йти на справу» без вогнепальної зброї і у випадку сутички з поліцією їм навіть не було б чим опиратися.


Втікаючи на своїй автівці зловмисники їхали на шаленій швидкості та виїжджали на зустрічну смугу. Це теж не могло залишитися непоміченим очевидцями. І знову на їх дорозі не трапилося жодного поліцейського патруля. За словами очевидців зловмисники поїхали в бук Фортечних валів. Там вони могли легко «загубитися» у вуличках Олексіївки, змінити транзитні номери на звичайні або навіть змінити автівку.


Сподіваємось, що скоро ми дізнаємось достеменно всі подробиці цієї гучної справи, коли зловмисники будуть знайдені і заарештовані, а поки треба бути обережними не залежно від того де ви перебуваєте в центрі міста чи на дитячому майданчику на його околицях.



Фото взяті з мережі Facebook Олександра Остапова.

Відео Дмитра Семенюка


Читайте також У Кропивницькому біля міської ради побили та пограбували водія автомобіля “SsangYong” (ФОТО, ОНОВЛЕНО, ДОДАНО ВІДЕО)



8697Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: