Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 березня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/03/10/pid-kladovischem-jake-hoche-vidkriti-miska-vlada-mozhe-buti-malenkii-chornobil.htm
новини, 10 березня 2017

Під кладовищем, яке хоче відкрити міська влада, може бути маленький Чорнобиль


&ft1 Зовсім нещодавно в стінах міської ради було заявлено про граничну завантаженість існуючих міських кладовищ і про плани відкрити нове кладовище: 

 

«Сьогодні у Кропивницькому достатньо складана ситуація із виділенням місць під поховання, - відзначив під час прес – конференції у міській раді Юрій Вісяников. – Фактично всі цвинтарі вичерпали свій ресурс. Міська влада планує організувати нове місце для поховання в обласному центрі. Нове кладовище матиме площу 49 га і розміщуватиметься на території Аджамського промислового вузла. За попередніми оцінками, його площі вистачить на 30 років».


Але журналістам нашої редакції, з власних джерел, стала відома сенсаційна новина, що може унеможливити розміщення кладовища саме в цьому місці через значну небезпеку для життя та здоров’я людей. За словами джерела, у 1986 році (або 1987-му) на одній з промислових баз міста було виявлено 720 контейнерів з радіоактивним цезієм-137. 


Ця ситуація одразу була кваліфікована, як надзвичайна і 100 контейнерів спеціальним транспортом транспортували до Харкова не експертизу, а 620 контейнерів з небезпечним вмістом захоронили в районі Аджамського промислового вузла. Саме там, де зараз міська влада планує відкрити нове кладовище, площею майже 50 га землі. 


Фактично, цю інформацію нам підтвердили тодішні керівники області. Більше того, в спеціалізованому журналі «Гражданская оборона» з’явився матеріал з цього приводу. З коментарів фахівців стає зрозумілим, що навіть якщо не зачіпати захоронені контейнери, то вони є великою загрозою для здоров’я людей, які будуть там перебувати. А якщо випадково роз герметизувати контейнери, наприклад, у випадку будівництва кладовищ, то, зі слів фахівців, в обласному центрі та околицях може трапитися маленький Чорнобиль. 


За інформацією джерела, місце захоронення контейнерів з радіоактивним цезієм-137 чітко позначено на спеціальних засекречених картах, які представники міської ради з високим рівнем допуску до певного виду документів, можуть отримати.        


Нижче ми зібрали для вас кілька матеріалів та думок експертів щодо цезія-137 та його небезпечного впливу на життя та здоров’я людини.


Продовження читайте тут.


1491Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Батько Махно10 березня 2017 15:54
0
Спасибо за информацию, теперь с вашей "лёгкой руки" и длинного языка будем ждать нашествия копателей и любителей лёгкой наживы. Нафига такое писать? Это секретная информация, запрещённая для распространения
Відповісти
копач10 березня 2017 17:37
0
ну чого ж на 49-ти і не факт, що лише на 49-ти га покопать доведеться углиб)) не жартуйте
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: