Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 лютого 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/02/28/sekretar-miskradi-tabalov-tezh-ne-zaperechiv-isnuvannja-konfliktu-interesiv-pri-golosuvanni-podruzhzhjam-shamardinih.htm
новини, 28 лютого 2017

Секретар міськради Табалов теж не заперечив існування конфлікту інтересів при голосуванні подружжям Шамардіних


Деякий час тому, команда Громадської Ініціативи "Центр Журналістських розслідувань" звернулася до Національного агентства з питань запобігання корупції, до Кіровоградського міського голови Андрія Райковича, а також секретаря міської ради Андрія Табалова та керівника Кіровоградської місцевої прокуратури Дмитра Прокопчука з інформаційним запитом щодо наявності конфлікту інтересів у депутатів Кіровоградської міської ради Олександра Шамардіна та Катерини Шамардіної, при голосуванні за голову постійної комісії Кіровоградської міської ради з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.


Нагадаємо, що, на минулому сесійному засіданні, з голосу, одним з депутатів було внесено проект рішення про обрання головою вищезгаданої комісії Олександра Шамардіна. Власне, за результатами голосування він і був обраний. Натомість, як свідчать опубліковані на офіційному сайті Кіровоградської міської ради результати поіменного голосування з цього питання, за обрання головою Олександра Шамардіна голосували і сам Олександр Шамардін, і його дружина – Катерина Шамардіна. Враховуючи, що рішення було прийнято мінімально необхідною кількістю голосів (22 «за»), кожен голос мав вирішальне значення при прийнятті цього рішення. В зв’язку з цим, «Центр Журналістських Розслідувань» і звернувся, у відповідні органи, з проханням роз’яснити, чи мали місце порушення закону, в частині конфлікту інтересів та завчасного неповідомлення про наявний конфлікт інтересів.


В першій відповіді з міської ради, за підписом одного із заступників міського голови, не заперечили існування конфлікту інтересів при голосуванні депутатами О. Шамардіним та К. Шамардіною за голову «земельної» комісії. Проте було виписане дивне формулювання, що в міській раді немає інформації щодо такого голосування. Це дивно, адже голосування носило поіменний характер і його результати є у відкритому доступі на офіційному сайті міської ради. Тому «Центр Журналістських Розслідувань» повторно звернувся в орган місцевого самоврядування для роз’яснень. Нещодавно ми отримали відповідь, вже за підписом секретаря Кіровоградської міської ради Андрія Табалова. Власне, і у цій відповіді немає заперечення конфлікту інтересів вищезгаданих осіб. І знову міські чиновники ховаються від відповіді за формулюванням про відсутність інформації. 


В цьому випадку «Центр Журналістських Розслідувань» звертається до Національного агентства з питань запобігання корупції та місцевої прокуратури з проханням не лише підтвердити або заперечити наявність конфлікту інтересів, у цій ситуації, а й дати правову оцінку відповідям чиновників Кіровоградської міської ради.    


3590Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Олександр Шамардін28 лютого 2017 12:15
1
Перш ніж в черговий раз подавати свої домисли, викладайте скан-копії відповідей, щоб громада сама робила висновки! Андрій Табалов не заперечив і не підтвердив існування конфлікту інтересів, оскільки давати таку оцінку не в його компетенції! Ви знову маніпулюєте громадською думкою і виконуєте чиїсь замовлення. Таким чином намагаєтеся відволікти громаду від більш важливих питань! Комісія працює в нормальному робочому режимі, прозоро і доступно для усіх! Певно, цей факт когось непокоїть і не влаштовує!
Відповісти
Громада28 лютого 2017 13:07
0
засчитано!)))
Відповісти
вася28 лютого 2017 12:45
0
в чому тут конфлікт інтересів
Відповісти
вася28 лютого 2017 12:46
0
де тут корупція
Відповісти
Шаман28 лютого 2017 23:12
0
Там де Шаман - та корупція!
Відповісти
Марина16 березня 2017 09:07
0
Родственники и сам избираемый не имеют права голосовать. Это норма закона.
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: