Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 лютого 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/02/24/zhurnalisti-zaklikajut-nardepa-gorbunova-do-prozorosti-z-privodu-12-ti-milioniv-griven-tekst-.htm
новини, 24 лютого 2017

Журналісти закликають нардепа Горбунова до прозорості з приводу 12-ти мільйонів гривень (ТЕКСТ)


В розпорядженні сайту "Кіровоград24" є копія інформаційного запиту ГІ "Центр Журналістських Розслідувань» до народного депутата Олександра Горбунова (Народний фронт) з приводу прозорості ходу та результатів розслідування про задекларовані ним кошти, в еквіваленті 12 млн грн.:


«В рамках громадської ініціативи «Центр Журналістських Розслідувань», на новинному порталі «Кіровоград24» (kirovograd24.com), наша журналістська команда проводить моніторинг та публікує матеріали щодо діяльності місцевих органів влади. Така ініціатива покликана підвищити прозорість дій влади та збільшити доступність громадян України до інформації. Просимо Вас сприяти реалізації даної ініціативи.


Наприкінці січня 2017 року в багатьох всеукраїнських та регіональних засобах масової інформації з’явилася інформація про клопотання Генеральної прокуратури України до Державної фіскальної служби України про перевірку сплати податків дев’ятьма народними депутатами України (копію публікації додаємо). Серед цих народних депутатів є і Ви. Повідомляється, що Ви задекларували активи в еквіваленті 12 мільйонів гривень. При цьому, у ГПУ, з посиланням на дані ДФС стверджують, що Вами було зароблено з 1998 року тільки 1,2 млн. грн. 


Ця інформація викликала надзвичайно широкий суспільний резонанс і масу публікацій в ЗМІ регіону та численні обговорення серед різних верств населення. З огляду на це, відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», у встановлений законами термін, ГІ «Центр Журналістських розслідувань» звернувся до ДФС України та Головного управління ДФС у Кіровоградській області з проханням надати інформацію про хід чи результати розслідування щодо законності чи не законності володіння Вами активів, в еквіваленті 12 млн. грн., а також відповідної сплати податків з цієї суми. 


У офіційній відповіді ГУ ДФС у Кіровоградській області нам повідомили, що для отримання такої інформації в органи ДФС потрібно надати Вашу письмову згоду, як декларанта. Враховуючи те, що ви є обраною та публічною особою, задля об’єктивності розслідування, забезпечення прозорості та всебічного інформування громадськості про хід та результати розслідування, просимо Вас надати таку письмову згоду в ГУ ДФС в Кіровоградській області. Про надання такої згоди чи відмову її надати просимо Вас поінформувати нас, у встановлений законом термін». 


Фото з журналу "Кореспондент"   


3374Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: