Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 лютого 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/02/24/politsija-ta-organi-mistsevoi-vladi-kirovogradschini-ob-ednajut-zusillja-dlja-zabezpechennja-pravoporjadku.htm
новини, 24 лютого 2017

Поліція та органи місцевої влади Кіровоградщини об’єднають зусилля для забезпечення правопорядку


Під час засідання Ради регіонального розвитку під керівництвом голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергія Кузьменка було розглянуто взаємодію місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з територіальними підрозділами Національної поліції в області, з метою попередження злочинності та забезпечення прав і свобод громадян. 


Начальник Головного управління Національної поліції в області, полковник поліції Сергій Кондрашенко поінформував учасників наради про криміногенну ситуацію на Кіровоградщині. 


За його словами, за січень поточного року було скоєно 1 тис. 825 кримінальних правопорушень, серед них 7 умисних убивств, 8 – умисних тяжких тілесних ушкоджень, з яких 4 – з летальними наслідками, 10 – розбоїв та 32 пограбування, 1 тис. 95 крадіжок, у тому числі 28 – з квартир громадян, та 8 незаконних заволодінь транспортними засобами. 


Особливу тривогу викликає негативна тенденція збільшення масиву тяжких та особливо тяжких злочинів. Із загального числа зафіксованих правоохоронними органами кримінальних проявів 738, або 40,4% – це тяжкі та особливо тяжкі злочини. 


Наразі, поліція здійснює профілактичну роботу, спрямовану на попередження таких злочинів, про що засвідчує зменшення на території області кількості вчинених тяжких тілесних ушкоджень, пограбувань, незаконних заволодінь транспортними засобами та хуліганств. Не допущено й зростання кількості дорожньо-транспортних пригод, у яких особи – учасники дорожнього руху, загинули. 


Проведення низки організаційно-практичних заходів, у тому числі, превентивного характеру, також дозволили зменшити кількість злочинів, скоєних особами у складі груп. 


Покращилася криміногенна ситуація у молодіжному середовищі. Так, неповнолітніми було скоєно лише 21 кримінальне діяння, що на 22% менше, ніж за аналогічний період минулого року. 


Сергій Кондрашенко відзначив, що на сьогодні майже у кожному територіальному підрозділі поліції розроблено програми профілактики злочинності. Вони охоплюють основні напрямки службової діяльності та передбачають виконання завдань, вирішення яких потребує фінансової підтримки з боку місцевих органів влади. 


З метою покращення криміногенної обстановки на території області та профілактики скоєння злочинів у публічних місцях, у рамках затверджених програм профілактики злочинності і правопорушень, місцевими органами влади у районах області та містах Олександрія та Кропивницький передбачено виділення коштів у сумі 53 млн. 899 тис. грн., з яких у 2016 році було профінансовано 40 млн. 785 тис. грн. 


На даний час заплановані кошти у повному обсязі виділено та освоєно лише в Олександрії. Завдяки цьому намітилася позитивна динаміка, зокрема, на 67% зменшилась кількість кримінальних правопорушень, вчинених у громадських місцях, у тому числі на вулицях Олександрії. 


Проте є ряд районів, де відповідними цільовими програмами взагалі не передбачено виділення коштів, зокрема, на придбання та встановлення систем відеоспостереження – у Благовіщенському, Бобринецькому, Голованівському, Долинському, Маловисківському, Новоукраїнському, Світловодському, Компаніївському, Новоархангельському, Новгородківському, Вільшанському, Устинівському, Олександрійському та Кіровоградському районах. 


Також посадовець наголосив на необхідності виділення виконавчими комітетами сільських, селищних та міських рад службових приміщень, обладнаних меблями та засобами зв’язку для працівників поліції. Адже, при фактичній чисельності у 142 дільничних офіцера поліції, лише 132 з них забезпечені службовими приміщеннями. 


Найбільш складною у даному напрямку є ситуація на територіях обслуговування Олександрійського районного, Бобринецького, Устинівського та Долинського відділень поліції, де дільничні не забезпечені жодним окремим службовим приміщенням, а прийом громадян та виконання інших службових обов’язків здійснюють безпосередньо в кабінетах голів сільських та селищних рад. 


Актуальним залишається й питання щодо створення поліцейських станцій, де дільничні офіцери поліції будуть виконувати свою роботу спільно з помічником, працівниками групи реагування патрульної поліції та представниками громадськості. 


На сьогодні такі станції можливо створити у Маловисківському районі – у селищі Смоліно та у селищі По бузьке Голованівського району. 


Одним із дієвих важелів впливу на криміногенну обстановку, на переконання Сергія Кондрашенка, є належна реалізація правоохоронних заходів, що потребує відповідного фінансування, включаючи проведення спільних з місцевими органами влади заходів та належної профілактичної роботи. 


Підсумовуючи нараду, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко звернувся до керівників районів з вимогою забезпечити на місцях належну взаємодію з територіальними підрозділами Національної поліції у напрямку забезпечення правопорядку та профілактики правопорушень, зокрема, щодо придбання та встановлення у населених пунктах сучасних систем, що дозволяють ефективно протистояти злочинності. 


1875Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: