Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 лютого 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/02/10/kirovogradshina-za-rivnem-zaborgovanosti-iz-zarobitnoi-plati-zaimae-13-mistse.htm
новини, 10 лютого 2017

Кіровоградшина за рівнем заборгованості із заробітної плати займає 13 місце


Про це повідомила заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Світлана Лобанова під час засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат - повідомляє офіційний сайт Кіровоградської ОДА.


За словами посадовця, загальна сума заборгованості із заробітної плати в цілому по області на початок 2017 року зменшилася проти початку 2016 року на 2,5 млн. грн. та становить 29,9 млн. грн.


За інформацією директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександра Догарова, заборгованість на підприємствах-банкрутах області становить 23,5 млн. грн., або 79% до загальної суми боргу.


Проти початку 2016 року на цих підприємствах відбулося збільшення суми боргу на 2,1 млн. грн. за рахунок переведення 2 підприємств з кола економічно активних. Це, державне підприємство "Дослідне господарство "Червоний землероб" (Бобринецький район) із сумою боргу у 363 тис. грн. та ПАТ "НВО "ЕТАЛ" (місто Олександрія) із сумою боргу в 1,8 млн. грн.


Стосовно економічно-активних підприємств, то на їх долю припадає сума боргу у 6,4 млн. грн., або 21%.


По відношенню до початку 2016 року тут відбулося зменшення заборгованості на 3,6 млн. грн.


По державних підприємствах станом на 1 січня 2017 року борги із заробітної плати в області рахуються на 1 підприємстві у сумі 200 тис. грн. Це Трест "Олександріярозрізобуд" (місто Олександрія), що переведене з кола підприємств-банкрутів та підпорядковане Міністерству енергетики та вугільної промисловості України.


Стосовно інших підприємств державної власності, то ліквідовано заборгованість на Кіровоградському ремонтному заводі у сумі 700 тис. грн.


Значно покращилась ситуація із погашенням заборгованості й на підприємствах комунальної форми власності. Так, якщо на початку 2016 року борги із заробітної плати мали 6 комунальних підприємств області на суму 1,7 млн. грн., то на сьогодні ця заборгованість рахується лише на 2 підприємствах – на загальну суму боргу в 400 тис. грн. Таким чином заборгованість на цих підприємствах зменшилася на 1,3 млн. грн.


Стосовно підприємств недержавного сектору економіки, то на 7 з них рахується заборгованість з виплати заробітної плати у сумі в 5,7 млн.грн.


Проти початку 2016 року заборгованість тут також зменшилась - на 1,7 млн.грн.


Так, повністю було ліквідовано заборгованість у Кіровоградській обласній організації товариства глухих (м. Кропивницький) - у сумі 14,4 тис.грн., редакції газети "Народне слово" (м. Кропивницький) - у сумі 65,3 тис.грн., СП-ТОВ "Світловодськпобут" (м. Світловодськ) - у сумі 300 тис. грн., ПАТ "Світловодське автотранспортне підприємство 13507" (м. Світловодськ) у сумі 400 тис. грн. та ПАТ "Капустянський граніт" (Новоукраїнський район) - у сумі 1,1 млн. грн.


Наразі, найбільшими підприємствами-боржниками залишаються ДП "Кіровоградтепло" ТОВ ЦНТІ УНГА (м. Кропивницький) – 2,2 млн. грн., ТОВ "Об’єднання Дніпроенергобудпром" (м. Світловодськ) – 1,4 млн. грн. та ПАТ "Завод з виробництва ядерного палива" (Маловисківський район) – 900 тис. грн.


Світлана Лобанова наголосила перед керівниками територій, що вони зобов'язані у найкоротший термін, спільно із керівниками підприємств-боржників проаналізувати наявну ситуацію, розробити дієві заходи та скласти реальні графіки погашення заборгованості.




1263Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: