Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 9 лютого 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/02/09/grinevich-rozpovila-jak-zminitsja-vikladannja-istorii-u-shkolah.htm
новини, 9 лютого 2017

Гриневич розповіла, як зміниться викладання історії у школах


 

Курси "Історія України" та "Всесвітня історія" об'єднають в один предмет для учнів 10-11 класів, які матимуть профільне навчання, пише "Українська правда. Життя".


"Ми хочемо якомога швидше ухвалити рішення щодо прочитання інтегрованого курсу "Історія" для тих, хто обрав, наприклад, природничо-математичні профілі. Так є значно більше шансів, що в них після школи залишаться реальні знання з цього предмету",  – зазначила міністр освіти Лілія Гриневич.


За словами очільниці МОН, такий підхід стане шляхом до національної ідентичності у старшокласників, адже ідея інтегрованого курсу полягає у тому, щоб помістити новітню історію України (20-21 століття) у світовий контекст, поставити її у центр шкільного курсу, йдеться на сайті МОН.


"Величезна кількість інформації, зокрема, сфальсифікованої сьогодні виливається на дітей, і вона потребує переосмислення та критичної оцінки з певної ціннісної платформи. Безсумнівно, "Історія" як предмет надзвичайно важлива для побудови такої платформи", – зауважила Гриневич.


Раніше повідомлялося, що МОН пропонує школам обрати профіль та об'єднати предмети. Зміни мають стати чинними з 2018 року.


Учням 10-11 класів планують скоротити кількість обов’язкових предметів з 22 до 9 та запровадити інтегровані предмети "Література", "Історія", "Людина і суспільство", "Математика".


Крім того, відомтсво до травня перегляне чинні програми для 5-9 класів.


2006Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: