Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 вересня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/09/23/u-teatri-ljalok-startuvali-veresnevi-samotsviti-foto-.htm
новини, 23 вересня 2016

У театрі ляльок стартували «Вересневі самоцвіти» (ФОТО)

 

   

46-е Всеукраїнське свято театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти» вдало стартувало у Кіровоградському академічному обласному театрі ляльок.


Цього разу, на запрошення адміністрації відгукнулися 11 мистецьких колективів, серед яких, крім 9-и українських (з Черкас, Кривого Рогу, Вінниці, Запоріжжя, Дніпра, Львова та Херсона) є і закордонні гості – з Гомеля (Білорусь) і Тель-Авіва (Ізраїль). 

    

Крім вистав для дітей, за творами класиків світової літератури і п’єсами сучасних драматургів, у програмі свята є три спектаклі для дорослого глядача. Один з них, «Когда я стану облаком» Я. Корчака,  учора зіграли білоруські лялькарі. Оригінальне режисерське рішення цікаве тим, що вистава йде без тексту. Впродовж години глядачі познайомилися з життям і кошмарними сонними видіннями короля Матіуша… Адже на них вплинули дитячі спогади сиріт, що у страшному 1942-у році, після газової камери табору смерті, перетворилися на янголів і стали вигадувати добру казку. 

   

Львівські колеги з театру естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» увечері 22 вересня запропонують філософську містерію «Еклезіаст». 

  

А 23 вересня, о 18.30, на дорослого глядача чекає пластична вистава за казкою братів Грімм «Білосніжка», яка без жодного слова зачарує своєю музичністю, світловими ефектами і талановитою акторською грою колективу Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки. 

   

Закінчиться мистецький форум для театрів ляльок 25 вересня показом музичної казки «Вовк і семеро козенят» у виконанні господарів – колективу Кіровоградського академічного обласного театру ляльок. 


1304Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: