Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 вересня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/09/23/u-kropivnitskomu-materi-ditei-invalidiv-vimagajut-kompensatsii-vitrat-na-pidguzki.htm
новини, 23 вересня 2016

У Кропивницькому матері дітей-інвалідів вимагають компенсації витрат на підгузки


Кажуть, це передбачено законом. Щомісяця така родина витрачає на них половину своїх доходів. У міському управлінні охорони здоров'я на всі їхні звернення не реагують. У ситуації розбиралися Олена Бринза.


Шести-річний Даніїл від народження має важку форму інвалідності. Через це його мамі Оксані довелося покинути роботу. Сина виховує сама, батько залишив їх одразу після народження дитини.


Щомісяця на памперси жінка витрачає шістсот п'ятдесят гривень - це половина соцпенсії. Коли дізналася, що за Законом "Про реабілітацію інвалідів в Україні" їй мають повертати ці гроші, звернулася до міського управління охорони здоров'я. У відповідь - одні відписки.


"Я добиваюся, щоб мій син отримував памперси за законом. І домогтися також щоб усі дітки, які мають право отримувати повинні отримувати ці памперси", - говорить Оксана Кулевцова, мати особливої дитини.


У Кропивницькому витрати на памперси не відшкодовують жодній родині з особливими дітьми. 


"У інших регіонах нашої країни батьки особливих дітей отримують ці памперси, які необхідні, тому що упаковка памперсів - 300 гривень. Ви ж розумієте, з мінімальною пенсією батьки з особливою дитиною на межі виживання", - говорить Людмила Шукрута, голова обласної громадської організації матерів дітей-інвалідів.


У міському управлінні охорони здоров'я Кропивницького заявляють - про проблему дізналися лише місяць тому. І вже підрахували, що на підгузки знадобиться чимала сума.


"Я вам скажу наші розрахунки на рік це майже мільйон гривень, я не знаю як ви рахували, але ми ж також рахували, питання виноситься на сесію будуть надаватися всі розрахунки", - говорить Оксана Макарук, начальник управління охорони здоров'я Кропивницької міської ради.


А от за підрахунками волонтерів, сума удвічі менша. Чому така суттєва різниця - вже взялися розбиратися у громадських організаціях.


Відео-сюжет Олени Бринзи та Володимира Кувакіна можна переглянути на сайті Подробності

1630Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: