Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 вересня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/09/23/kolishnii-chinovnik-habarnik-z-oleksandrii-jakogo-sudjat-znovu-skoiv-koruptsiinii-zlochin.htm
новини, 23 вересня 2016

Колишній чиновник-хабарник з Олександрії, якого судять, знову скоїв корупційний злочин


Слідчим відділом прокуратури Кіровоградської області на вчиненні корупційного злочину викрито колишнього завідувача сектору з питань державної реєстрації Олександрійської РДА. 


Колишній чиновник, який обвинувачується у скоєнні аналогічного злочину у червні поточного року, але за рішенням суду знаходиться під заставою, вимагав у мешканця міста Олександрія неправомірну вигоду за вплив на прийняття службовими особами сектору з питань державної реєстрації Олександрійської РДА позитивного рішення про реєстрацію земельної ділянки, яку заявник отримав у спадщину та право власності на яку за ним визнано судом.


Корупційна схема вирішення такого роду питань полягала утому, що крім сплати передбачених законом платежів, необхідно сплатити колишньому посадовцю 3 тис грн за «послуги» та 800 грн за «узгодження» питання в Держгеокадастрі.  


Вчора, в місті Олександрія після отримання 3 тис грн він був затриманий слідчими прокуратури області разом із співробітниками Управління захисту економіки в Кіровоградській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.


За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.369-2 КК України (зловживання впливом). 


Наразі вказана особа затримана в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у скоєнні вказаного злочину та обрання запобіжного заходу.


Досудове розслідування триває, повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.             


1359Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: