Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 червня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/06/14/kirovogradski-penitentsiarii-vzhe-ne-vpershe-stali-donorami.htm
новини, 14 червня 2016

Кіровоградські пенітенціарії вже не вперше стали донорами



Днями Кіровоградські пенітенціарії стали донорами, відзначивши цим Всесвітній день донорства, повідомляє прес-служба УДПтС України в Кіровоградській області. У щоденних турботах і справах часом важко на хвилину стати і подумати про те, що кожній людині під силу врятувати життя іншого. І для цього зовсім не обов'язково мати велику суму грошей, їхати на інший кінець світу або витрачати величезну кількість часу. Досить просто щирого бажання поділитися тим, що є у кожного - кров'ю. 


По суті, донор - це свого роду професія, служіння добру і милосердю. Адже бажання допомогти врятувати чиєсь життя може багато чого сказати про людину, яка готова стати для когось справжнім порятунком. 




Усвідомлюючи значимість такого вчинку, світовими організаціями у 2005 році було прийнято рішення заснувати всесвітній день донора крові. З тих пір, 14 червня стає датою, що нагадує всій планеті про те, що добро продовжує перемагати, а будь-яку недугу можна подолати.


Окрім морального задоволення від усвідомлення того, що ти врятував чиєсь життя, здача крові приносить і фізичну користь нашому організму.  Ця процедура тренує організм, посилаючи сигнал до самооновлення. Стимуляція кровотворення приводить до поліпшення емоційного стану людини. Регулярна здача крові – це профілактика захворювань серцево-судинної системи і хвороб накопичення шкідливих речовин – атеросклерозу, подагри, порушень функції печінки.




Донор має більше шансів на виживання при нещасному випадку, оскільки вже адаптований до крововтрати. Якщо дотримуватись рекомендацій лікаря, то донорство Вам не тільки не нашкодить, але й стане порятунком для багатьох людей.



1036Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: