Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 червня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/06/13/na-kirovogradskih-dorogah-z-javilasja-persha-suchasna-plastikova-rozmitka.htm
новини, 13 червня 2016

На кіровоградських дорогах з'явилася перша сучасна пластикова розмітка



На капітально відремонтованому у минулому році дорожньому покритті проїжджої частини вулиці Космонавта Попова дорожники нанесли розмітку холодним пластиком, що відповідає сучасним технологіям, повідомляється на сайті міської ради. 


Поцікавитись ходом робіт приїхав сюди заступник міського голови Олександр Мосін. Він поспілкувався з робітниками, оглянув вже виконану роботу та зазначив, що в місті це буде не єдина вулиця, де дорожня розмітка наноситиметься саме таким методом. Головне в такій технології – щоб дорожнє покриття було якісним.


– Подібна технологія передбачає, що розмітка триматиметься набагато довше ніж нанесена звичайною фарбою, тобто наноситься раз на три роки, – пояснює начальник дільниці чернігівського підприємства, яке залучили до виконання робіт, Роман Омеляненко. – А це і економія коштів і забезпечення безпеки руху, адже розмітку навіть після тривалої експлуатації добре видно, а у темну пору доби вона відбиває світло. До того ж пішохідні переходи будуть виконані у двох кольорах – білому та червоному. 


Зараз така технологія активно використовується у великих містах України, на міжнародних трасах тощо. З роботою ми впораємось за три дні – розмітка швидко сохне, роботи не перешкоджають рухові транспорту. 


– Нам вже пора відходити від традиційних технологій нанесення дорожньої розмітки звичайною фарбою, – говорить Олександр Мосін. – Таке завдання перед комунальниками поставив і міський голова Андрій Райкович. Тому ми запросили до роботи у нашому місті те підприємство, яке використовує саме передові технології у нанесенні розмітки на автотрасах.


В місті у минулому році було капітально відремонтовано кілька вулиць, але на деяких з них для розмітки була використана звичайна фарба, як це передбачала проектно-кошторисна документація. Тож через певний час доведеться повертатись на ці ділянки доріг.


1787Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: