Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 червня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/06/10/ks-obmezhiv-pidstavi-ne-viplachuvati-dopomogu-na-ditinu.htm
новини, 10 червня 2016

КС обмежив підстави не виплачувати допомогу на дитину


Конституційний суд визнав неконституційною формулювання "у разі виникнення інших обставин" як причину припинення виплат державної допомоги сім'ям з дітьми.


Про це повідомив голова КС Юрій Баулін, передають Українські новини.


КС визнав, що причини, з яких орган державної влади може відмовити сім'ї з дітьми у виплатах, повинні бути однозначно визначені в законі.


Існування в законі розмитого формулювання "у разі виникнення інших обставин" може призвести до порушення прав громадянина на отримання держдопомоги при народженні дитини.


Таким чином, згідно з законом, виплата допомоги при народженні дитини припиняється у разі: позбавлення отримувача допомоги батьківських прав; відбору дитини в отримувача допомоги без позбавлення батьків; тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання; припинення опіки або звільнення опікуна від його повноважень щодо конкретної дитини; нецільового використання коштів і незабезпечення отримувачем допомоги належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини.


Рішення КС не підлягає оскарженню.


1729Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: