Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 травня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/05/27/na-subsidii-tsogo-roku-vidilili-bilshe-40-mlrd-grn.htm
новини, 27 травня 2016

На субсидії цього року виділили більше 40 млрд грн


На субсидії у 2016 році з бюджету виділено 40,3 млрд грн. Про це повідомив заступник міністра фінансів Роман Качур, передає прес-служба відомства, пише "Соцпортал".


За словами заступника міністра, Міністерство фінансів уже проводить реформу у сфері публічних фінансів, завдяки якій субсидії на сьогоднішній день фінансуються у повному обсязі.


— Системних проблем з фінансуванням субсидій на сьогодні немає. У минулому році програма субсидіювання була профінансована у повному обсязі у розмірі 18 млрд грн. У 2016 році на субсидії виділено 40,3 млрд. грн, з урахуванням останніх змін до бюджету. І на сьогоднішній день фінансування субсидій також відбувається в повному обсязі, — сказав Качур.


Ключовими напрямками подальших дій стосовно вдосконалення та підвищення ефективності механізму субсидування, над яким продовжує працювати Міністерство фінансів, Р.Качур виділив три ключові базові напрями діяльності: після встановлення ринкових цін на газ необхідно посилити конкурентоспроможність і прозорість ринку енергетики; впроваджувати чіткі стимули для населення до енергозбереження, адже на сьогодні це — найбільш ефективна інвестиція з точки зору фінансів; посилити адресність субсидіювання, щоб допомога надходила тим, хто її дійсно потребує.


Окрім цього, за його словами, для субсидіантів має бути максимально проста та швидка процедура призначення субсидій.


— Ми не повинні ускладнювати життя субсидіантів. Ми повинні забезпечити мінімум довідок та інших процедур, щоб зробити процес призначення субсидій максимально простим для громадян, — наголосив Качур.


1509Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: