Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 квітня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/04/27/maizhe-138-tisjach-griven-zibrali-na-blagodiinomu-auktsioni-dlja-kirovogradskogo-oblasnogo-onkologichnogo-dispanseru-video-.htm
новини, 27 квітня 2016

Майже 138 тисяч гривень зібрали на благодійному аукціоні для Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру


Сьогодні, 27-го квітня у Кіровограді всьоме відбулася благодійна акція, яку напередодні Великодня проводять у форматі Аукціону – продажу творів мистецтва. Захід проходив у гостинних стінах обласного художнього музею, а на торги було виставлено понад сорок лотів. Це були і картини, і інші твори мистецтва, безоплатно передані як авторами-художниками, так і колекціонерами та власниками галерей.



Цього року кошти, зібрані в результаті торгів, а це сума 137 740 гривень, будуть спрямовані на потреби пацієнтів Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру. Не секрет, що рівень онкологічних захворювань серед мешканців нашого регіону досить високий, і ця біда торкається тисяч людей. Щоб покращити рівень послуг і полегшити доступ пацієнтів закладу до обстеження, Оргкомітет аукціону планує закупити спеціальне обладнання і встановити його у поліклініці, яку щодня відвідують сотні пацієнтів.



Що стосується лотів, виставлених на торги, то серед авторів картин як вже відомі на Кіровоградщині та поза її межами митці, так і молоді художники. Традиційно беруть участь в аукціоні Федір Лагно, Сергій Дрига, Фелікс Полонський, Людмила Кривенко, Ірина Кухаренко, Павло Олексієнко, Ольга Коломієць та інші. Щороку передають картини із власних колекцій Микола Цуканов та галерея «Єлисаветград» (цього разу це картина Анатолія Янєва), а також колекціонери Людмила Шубіна, Валерій Добробатько та Олександр Сіома, Тимур і Людмила Сидоренко. Також кілька років поспіль, із незмінним успіхом, передає на аукціон енергозберігаючі дизайнерські обігрівачі кіровоградський виробник і бренда опалювальних приладів UDEN-S. 



В Оргкомітет аукціону входять директор Кіровоградського обласного художнього музею Тетяна Ткаченко, художник і завідуючий відділу музею - картинної галереї Петра Оссовського "Світ і Вітчизна" Анатолій Кімнатний та журналіст, керівник громадської організації «Прес-клуб реформ» Вікторія Талашкевич. Перебіг аукціону транслювало наживо он-лайн «КІТ: Кіровоградське Інтернет-телебачення» і відкрила захід ведуча Олена Кваша.



Торги почалися із лоту, що його передав різб’яр Володимир Крутоус – тендітна фігурка янгола, вирізана із тополі, мала стартову ціну у 250 грн, і була продана за три тисячі гривень та відразу передана покупцем, а це була Людмила Шубіна, у фонд музею. Колективна робота «Весняний край», написана кіровоградськими журналістами, була продана за 500 грн., і куплена Тіграном Хачатряном. Майже в три рази виросли обидві роботи, передані на аукціон Федором Лагно. Так само активно торгувалися покупці за картину «Маленькі друзі» наймолодшої учасниці Єлизавети Майстренко. 


Більше фото від Олени Карпенко та відео дивіться тут

3157Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: