Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 березня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/03/03/u-kirovogradi-prodovzhuetsja-remont-viiskovih-chastin.htm
новини, 3 березня 2016

У Кіровограді продовжується ремонт військових частин


Вчора,  голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко відвідав кілька військових частин Збройних Сил України та Національної гвардії України, розташованих на території нашої області, яким місцева влада надає допомогу в забезпеченні матеріально-технічними засобами та в розв'язанні соціально-побутових проблем військовослужбовців. Зокрема, очільник області побував на території військової частини А1469, що була передислокована до Кіровограда (аеродром Канатове) з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим у 2014 році. Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.




Сергій Кузьменко у супроводі командира частини підполковника Василя Василевського оглянув відремонтоване та оснащене коштом Міноборони приміщення, де розміщується казарма для проживання солдат та канцелярія, поцікавився житлово-побутовими умовами військовослужбовців. Очільник області також ознайомився з ходом ремонтних робіт у корпусі, де розміщуватиметься штаб, вузол зв’язку, оглянув відремонтований кабінет командира частини, побував на майданчику для керування польотів. Ремонтні роботи у цьому корпусі нині на завершальній стадії: реставровано дах, замінено вікна, комунікації, частина кабінетів уже оснащена меблями та технічними засобами. Значна частина робіт тут виконувалася за рахунок коштів з місцевих бюджетів. Оглянув Сергій Кузьменко і приміщення їдальні, яку за місяць мають увести в експлуатацію після капітального ремонту.


– З командиром частини ми постійно контактуємо. Сьогодні обговорили заходи, які потрібно зробити найближчим часом. План простий: у 2016 році всі будівельні роботи, які тут розпочато минулого року, повинні бути завершені. Маємо створити нормальні умови для військовослужбовців, які проходитимуть тут службу, – прокоментував Сергій Кузьменко результати візиту.



А ще голова облдержадміністрації поспілкувався з юнаком, який має бажання служити за контрактом і прийшов на співбесіду з командиром частини. У ході спілкування Сергій Кузьменко наголосив, що у січні та лютому цього року військовослужбовці-контрактники отримали підвищені зарплати, зокрема, солдати першого року служби – понад 7 тисяч гривень, та спростував чутки про те, що відповідні обіцянки не виконуються.


– Питання контрактної служби є сьогодні надважливим і актуальним, - підкреслив Сергій Кузьменко. – Те, що на контрактній службі в армії можна отримувати хорошу зарплату, є хорошою новиною для молодих людей, які приймають рішення стосовно своєї майбутньої професії.


На сьогодні керівники усіх військових частин області сформували свої пропозиції щодо покращення матеріальної та соціально-побутової бази за рахунок коштів місцевих бюджетів. Ці пропозиції будуть подані на розгляд депутатів обласної ради, які на сесії прийматимуть відповідні зміни до обласного бюджету. Певні суми коштів буде виділено також з районних та міських бюджетів. Сергій Кузьменко висловив сподівання, що за рахунок цих коштів плани командирів частин цього року буде реалізовано.


2011Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: