Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 березня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/03/11/vita-atamanchuk-poinformuvala-pro-stan-sprav-u-sotsialnii-sferi.htm
новини, 11 березня 2015

Віта Атаманчук поінформувала про стан справ у соціальній сфері


– Виплати пенсій і соціальних державних допомог відбуваються без затримки. Маємо на сьогодні затримку лише із виплати цільової допомоги для тимчасово переселених осіб, – повідомила Віта Атаманчук під час щотижневої апаратної наради в облдержадміністрації.


За її словами, в області сьогодні налічується 9514 тимчасово переселених осіб, близько 3 тисяч з яких – діти і більше 4 тисяч – пенсіонери.


Проводиться робота із працевлаштування працездатних переселенців. Близько тисячі таких осіб перебуває на обліку, 210 працевлаштовано центрами зайнятості, 24 особи знайшли роботу самостійно.


У рамках спеціальної програми реалізується напрям щодо працевлаштування в області військових, які повернулися із зони проведення АТО. «Це особлива категорія людей. Ми будемо сприяти через центри зайнятості їх перенавчанню, здобуттю нових спеціальностей, враховуючи стан їхнього здоров’я», – наголосила заступник голови облдержадміністрації.


Сергій Кузьменко звернув увагу на повідомлення засобів масової інформації про проблеми вдови військовослужбовця, який загинув у зоні проведення АТО. Жінка проживає в Уляновському районі, залишилась сама з двома малолітніми дітьми зі значними матеріальними труднощами, тому просить у небайдужих допомоги, в тому числі й фінансової. Інформуючи про проблеми родин учасників АТО загалом і про цей випадок зокрема, Віта Атаманчук звернулася до керівників органів місцевого самоврядування:


– Ми дізнаємося про проблеми цих родин із засобів масової інформації. Виявляється, що сільський голова не знає, що в його населеному пункті проживає така сім’я, і що можна звернутися в ті чи інші органи, щоб надати їй допомогу, – наголосила заступник голови облдержадміністрації. – Якщо говорити в контексті проведення децентралізації, то дуже сумно, що в нас є такі безвідповідальні сільські голови, які не беруть під свою опіку такі родини, вчасно не реагують, не надають їм підтримки.


Віта Атаманчук звернулася до голови обласної ради з пропозицією додатково обговорити, як працювати в таких умовах із сільськими головами та головами районних рад. Також вона зазначила, що лише за останні кілька днів п’ять родин, які мають великі матеріальні труднощі, звернулися за допомогою. Обласна влада буде просити підприємців допомогти забезпечити цих людей продуктами харчування. Ще одна проблема таких родин – здача добровільних внесків у фонди дитсадків та шкіл. За словами Віти Атаманчук, такі сім’ї треба звільнити від будь-яких подібних сплат.


Заступник голови облдержадміністрації звернула увагу також на проблему приведення до належного стану захисних споруд та укриттів, а також систем оповіщень. Щоб з’ясувати рівень готовності об’єктів цивільного захисту в районах керівництвом області на днях буде здійснено виїзні перевірки.


2008Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: