Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 березня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/03/11/v-oblasti-ukladajut-perelik-ob-ektiv-jaki-finansuvatimutsja-za-rahunok-derzhavnogo-fondu-regionalnogo-rozvitku.htm
новини, 11 березня 2015

В області укладають перелік об’єктів, які фінансуватимуться за рахунок Державного фонду регіонального розвитку

Про це  повідомляють в ОДА


Під час чергової апаратної наради голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко виніс на розгляд питання реалізації в області проектів за рахунок фінансування з Державного фонду регіонального розвитку. Про те, як ведуться роботи з формування переліку таких об’єктів, поінформувала директор департаменту регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Вікторія Кулікова.


За інформацією директора департаменту, цього року розроблено новий механізм реалізації інвестиційних проектів за рахунок коштів з Державного фонду регіонального розвитку. Зокрема, кошти фонду будуть спрямовуватися переважно на добудову об’єктів незавершеного будівництва, зведення житла для переселенців та учасників АТО, а також на погашення кредиторської заборгованості в органах Державного казначейства. Відтепер при відборі проектів будуть враховувати спроможність обов’язкового 10%-го співфінансування з місцевих бюджетів. До того ж, території повинні бути готовими в разі припинення фінансування завершити роботи і ввести в дію такі об’єкти за власний рахунок.


На вимогу ЄС утворюються спеціальні комісії із залученням представників громадськості, які відбиратимуть проекти. Сьогодні в області утворено таку комісію. Також проведено тематичну нараду з представниками районів та міст області, на якій надано роз’яснення щодо нових вимог і підходів до укладання переліку таких об’єктів.


Облдержадміністрацією сформовано орієнтовний перелік із 11 об’єктів на суму 100 мільйонів гривень. Цей перелік буде ще переглядатись і уточнюватись. Кожен об’єкт буде розглянуто та затверджено на комісії. Перелік буде доопрацьовано до 1 травня цього року.


Вікторія Кулікова закликала розробників переліку врахувати ризики, зокрема, переглянути проектно-кошторисну документацію, яка укладалася в попередні роки, оскільки змінились ціни, відповідно – і вартість робіт.


Сергій Кузьменко зазначив, що в першу чергу до переліку потрібно включити об’єкти обласного значення, ремонт та оснащення яких потребують значних фінансових затрат, зокрема і допомоги з Державного фонду регіонального розвитку. Це обласна дитяча лікарня, обласна станція переливання крові та обласна лікарня. Також він наголосив на дотриманні принципу рівномірності:


– Кожна територія повинна отримати підтримку держави, – наголосив голова облдержадміністрації.


2086Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: