Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 березня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/03/11/u-kirovogradskii-oblasti-vidano-630-nakaziv-na-vidilennja-zemelnih-diljanok-dlja-biitsiv-ato.htm
новини, 11 березня 2015

У Кіровоградській області видано 630 наказів на виділення земельних ділянок для бійців АТО


Під час апаратної наради в Кіровоградській ОДА було розглянуте питання про стан надання в області земельних ділянок військовослужбовцям-учасникам антитерористичної операції на Сході України.


Виконуючий обов’язки керівника головного управління Держземагенства у Кіровоградській області Денис Бабік повідомив, що учасникам АТО та членам їх сімей в області було видано 630 наказів про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для ведення особистого селянського господарства загальною площею 1004,83 га. З них на сьогодні вже затверджено 32 проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок - площею 60,61 га, та передано ці земельні ділянки у власність.



Деніс Бабік відзначив, що у відповідності до доручення Віце-прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана від 8 жовтня 2014 року питання щодо розпорядження землями в обов’язковому порядку узгоджується з місцевими радами. Разом з тим, повідомив посадовець, зустрічаються непоодинокі випадки безпідставної відмови сільських та селищних рад у погоджені надання Головним управлінням Держземагенства дозволу на складання проекту землеустрою окремим військовослужбовцям з посиланням на те, що військовослужбовець не є мешканцем відповідної територіальної громади, а вільні земельні ділянки резервуються виключно для учасників АТО, які призвані з території відповідної сільської ради.


– Окрім того, розмір земельних ділянок, які відводяться для ведення особистого селянського господарства по деяким районам області, зважаючи на велику кількість звернень військовослужбовців, становить близько 1 га, – відзначив Деніс Бабік.


Зважаючи на важливість зазначеного питання, голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко доручив провести найближчим часом нараду за участі керівництва Головного управління Держземагенства у Кіровоградській області та обласного військового комісаріату, під час якої необхідно вивчити питання щодо кількості учасників АТО, які мають право на отримання земельної ділянки, проаналізувати кількість відповідних земель та відпрацювати стратегію подальших дій, з тим, щоб це питання було вирішене справедливо по відношенню до всіх учасників АТО.


– У земельному питанні не може бути жодних виключень, до кожного бійця АТО має бути однакове відношення, – наголосив голова облдержадміністрації.


2157Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: