Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 січня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/01/29/u-kirovogradi-rjatuvalniki-proveli-spetsialni-zanjattja-dlja-shkoljariv.htm
новини, 29 січня 2015

У Кіровограді рятувальники провели спеціальні заняття для школярів

На Кіровоградщині постійно проводиться навчання різних категорій населення діям на випадок екстремальних ситуацій. Вже декілька місяців поспіль проводяться спеціальні акції, семінари аби навчити дорослих та дітей бути обачними у випадку різних надзвичайних ситуацій. Відповідно до прийнятих рішень Уряду щодо введення режиму надзвичайної ситуації на території Донецької та Луганської областей та режиму підвищеної готовності для всіх інших регіонів нашої держави необхідно провести ряд першочергових заходів.

Зокрема, керівництвом ДСНС визначено посилити роз’яснювальну роботу щодо дій на випадок ситуацій, сценарій яких на території нашої мирної держави ще нещодавно здавався неможливим, повідомляє прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області.

Для проведення відповідних занять 28 січня працівники Управління ДСНС та навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності (НМЦ ЦЗ та БЖД) завітали до учнів та педагогічного колективу кіровоградських шкіл №24 та 26. 

Керівництво обох закладів постійно проводить з дітьми заняття з правил цивільного захисту. Зокрема, проводилася навчальна евакуація дітей та вчителів до укриття. Перш за все, це має практичне значення, оскільки дозволяє відпрацювати необхідні навички учнів і вчителів. 

Навіщо існують заходи цивільного захисту дітям детальніше пояснив викладач обласних курсів удосконалення керівних кадрів НМЦ ЦЗ та БЖД Сергій Вареник. Перш за все, ретельне дотримання рекомендацій дозволяє уникнути паніки, розгубленості, які нерідко можуть підвищити загрозу виникнення людських жертв. Саме тому викладач розповів про те, як проводиться евакуація, що таке головний сигнал цивільного захисту та, які дії слід виконувати після його оголошення. Дізналися діти і про те, як поводитися, якщо знайшли підозрілий предмет – сумку, валізу, згорток, під виглядом якого зловмисники могли замаскувати вибуховий пристрій. 

Під час заходу рятувальники надали учням та вчителям застережні пам’ятки, де роз’яснюються дії на випадок надзвичайної ситуації, виявлення невідомого предмету або обстрілу. 

Навчальні заходи проводитимуться і в інших школах області, адже покликані зробити все можливе, щоб вберегти дітей від небезпеки. 

1697Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: